Τρία εργοτάξια του Μετρό ανοιχτά για το κοινό το Σαββατοκύριακο

Οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να επισκεφθούν τρεις σταθμούς του Μετρό και να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών καθώς η βασική γραμμή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

Για τέσσερις ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν σε ομάδες τον σταθμό Συντριβανίου, δίπλα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον σταθμό της Παπάφη, στην οδό Κων. Καραμανλή και τον τερματικό σταθμό στην περιοχή της Πυλαίας.

«Είναι μια ευκαιρία, το Σαββατοκύριακο, που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει να δουν οι πολίτες με τα δικά τους μάτια τις σήραγγες, τις αποβάθρες και την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει το έργο. Να έχουν χειροπιαστή απόδειξη, ότι το Μετρό προχωράει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Επίσης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, θα γίνουν την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ, τα εγκαίνια της Αττικό Μετρό από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

«Την πρώτη χρονιά στη ΔΕΘ είχαμε ένα βαγόνι από το μετρό της Αθήνας για συμβολικούς λόγους. Πέρσι είχαμε ένα βαγόνι από την Κοπεγχάγη, όμως φέτος θα έχουμε το δικό μας υπερσύγχρονο βαγόνι, χωρίς οδηγό, το βαγόνι της Θεσσαλονίκης. Αυτά που έχουμε παραγγείλει και αναμένονται στην πόλη στις αρχές του 2019», πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος.

Οι εργασίες για το Μετρό τρέχουν σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος, και τον Νοέμβριο του 2020 θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της βασικής γραμμής.

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά την 83η ΔΕΘ θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πλάκα οροφής στο σταθμό της Βενιζέλου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ολοκληρωθεί το 2022, ανάλογα με τις αρχαιολογικές εργασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.