ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το επόμενο σκάνδαλο Χρηματιστηρίου-Energa-PSI;

netakias

Από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα, υπο την επίβλεψη του Κράτους, τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων έγιναν «αερας» με αποτέλεσμα να κόβονται συντάξεις για να σωθεί το σύστημα. Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα παρέλαβε με μια μαύρη τρύπα €13 δις. Τα μετρητά που αποταμίευαν οι Ελληνες, παίχτηκαν σε κωλόχαρτα στο χρηματιστήριο, δόθηκαν σε κολλητούς του ΠΑΣΟΚ για να γίνουν Τραπεζίτες, έγιναν πισίνες, καταθέσεις στην Ελβετία, χαρίστηκαν για να σωθεί η Deutsche Bank, αλλά δεν έγιναν συντάξεις.


Τα Ιδιωτικά ασφαλιστικά Ταμεία που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι τόσο φερέγγυα (όχι μόνον στην Ελλάδα) όσο ασφαλή είναι τα πρόβατα μέσα σε μια αγέλη λύκων. Δεν είναι πολύς καιρός από τότε που έσκασε η ΑΣΠΙΣ και η Commercial ή την ΠΡΟΤΟΝ στην Ελλάδα ή η μεγαλύτερη ασφαλιστική του κόσμου AIG με fund $3,6 τρισεκατομμυρίων που χρειάστηκαν $700δις για την διάσωση τους ή την ENRON που οι εργαζόμενοι έχασαν όλες τις αποταμιεύσεις τους ή άλλους κολοσσούς όπως η Leehman ή ο Madoff.

Στην χθεσινή του συνέντευξη, έμμεσα μας αποκάλυψε ότι έχει συμφωνίες με ιδιωτικές ασφαλιστικές, αλλιώς πως θα το υποσχόταν άλλωστε. Ποιες είναι αυτές και ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους άραγε, που θα μπορούν να βάλουν στο χέρι τόσο μετρητό και μάλιστα υπο την επίβλεψη μιας ηγεσίας της ΝΔ, όπου έχουμε χάσει τον λογαριασμό από τις αποκαλύψεις για offshore! Ακούμε ότι στον ευρύτερο κύκλο της ΝΔ υπάρχουν πιο πολλές offshore από τα περίπτερα στην Ελλάδα!

  • Το πρόβλημα της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων αρχίζει από την δεκαετία του ’50. Από το 1950 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 τα αποθεματικά των Ταμείων ήταν σε άτοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος οι απώλειες από τόκους την περίοδο αυτή υπολογίστηκαν περίπου €70δις περίπου ή 25 τρις δραχμές
  • Ο Ανδρέα Παπανδρέου η οποία ήταν και η μόνη που έδωσε μια κάπως ορθολογική και βιώσιμη (για εκείνη την εποχή) λύση. Τα κεφάλαια των Ταμείων ήταν μεν δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά τοκίζονταν με επιτόκιο 14% (όταν βέβαια τα επιτόκια στις καταθέσεις ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 20%).
  • Το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθετεί για πρώτη φορά την τοποθέτηση του 20% των αποθεματικών των Ταμείων σε μετοχές και σε τραπεζικά προϊόντα υψηλού ρίσκου.
  • Το 1995 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Σημίτη και Ακη πλέον επιτρέπει την πρόσληψη από τις Διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων Τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε ρόλο συμβούλου.
  • Το 1999 η κυβέρνηση Σημίτη ανεβάζει το ποσοστό των αποθεματικών που τζογάρονται στο χρηματιστήριο στο 23%.
  • Την ίδια περίοδο (συμπτωματικά άραγε;) μεταβιβάζεται ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος στον ιδιωτικό τομέα και γιγαντώνεται το ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο.
  • Το Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου σκάει και οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων έγιναν πισίνες σε οφσορ
  • Το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη επέτρεψε στα Ταμεία να επενδύουν τα αποθεματικά τους σε χρηματιστηριακά παράγωγα δηλαδή σε αέρα κοπανιστό
  • Η τελευταία μεγάλη ληστεία συντελέστηκε από την Κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Καρατζαφερη-Παπανδρεου-Σαμαρα με το PSI κούρεμα των ομολόγων που επέφερε μείωση των αποθεματικών τους κατά 40-50 ποσοστιαίες μονάδες
  • Η Energa και η Hellas Power με την επίβλεψη του Κράτους, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει στην συνέντευξη του ως «εγγυηση», εισέπραξαν μέσω των λογαριασμών τον ΕΝΦΙΑ και τον έστειλα σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.