Ρέγκλινγκ: Στο Eurogroup του Μαρτίου η απόφαση για την εκταμίευση στην Ελλάδα – Υπάρχουν ανοιχτά θέματα

Τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να λάβουν μέτρα και να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις για να αντισταθμίσουν τα διεθνή πολιτικά ρίσκα, που έχουν ανακύψει σε σχέση με την ανάπτυξη, σύμφωνα με την παρουσίαση των συζητήσεων στο Eurogroup που έκανε ο πρόεδρός του Μάριο Σεντένο, μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Σεντένο είπε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν ανασκόπηση των ενδιάμεσων χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν και σημείωσαν ότι παρά την “επιβράδυνση στην ανάπτυξη”, τα θεμελιώδη στοιχεία των οικονομιών της Ευρωζώνης παραμένουν σταθερά και ταυτόχρονα οι κίνδυνοι για την οικονομία είναι κυρίως “πολιτικού χαρακτήρα”. Συμφώνησαν τέλος ότι τα κράτη – μέλη θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ρίσκα.

Καθώς ένα από τα πολιτικά ρίσκα είναι και το Brexit, η Ιρλανδία κλήθηκε να λάβει μέτρα για να αντισταθμίσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην οικονομία της από αυτό – σχετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνονται από την ιρλανδική κυβέρνηση.

Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία συζητήθηκαν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής τους παρακολούθησης και το Εurogroup γενικώς συμπέρανε ότι η πορεία τους είναι εξαιρετικά καλή και “η κρίση για τις δύο χώρες είναι μακρινή ανάμνηση”, όπως είπε ο Σεντένο

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλιγκ παρέθεσε τη δική το ανάλυση για το ό,τι η επιβράδυνση δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθεί, τονίζοντας ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για “κανονικοποίηση” και όχι για πορεία προς πιθανή ύφεση, εξηγώντας ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να υποστηριχθεί περαιτέρω από αύξηση της απασχόλησης και των μισθών, αλλά και τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.