Με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις… για τον Α.Ναβάλνι

Την ώρα που το Oruc Reis έχει αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας και βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για να πραγματοποιήσει έρευνες οι «σύμμαχοι» μας συνεχίζουν να «σφυρίζουν αδιάφορα».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αρκέστηκαν σε ένα απλό «λυπάμαι» για την τουρκική προκλητικότητα και ασχολήθηκαν με το να επιβάλουν κυρώσεις… στην Λευκορωσία.

Αφού λοιπόν τέλειωσαν με την Λευκορωσία συνέχισαν με την επιβολή κυρώσεων, όχι προφανώς προς την Τουρκία, αλλά προς τους Ρώσους που θεωρούν ύποπτους για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν διπλωμάτες το Βερολίνο και το Παρίσι υπέβαλαν την πρότασή τους σε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Λένε ότι δεν έχουν αξιόπιστες εξηγήσεις από τη Μόσχα για αυτό που ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων(ΟΑΧΟ) δήλωσε, ότι βρέθηκε στο σώμα του Ναβάλνι ο απαγορευμένος νευροτοξικός παράγοντας Novichok.

Σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων εναντίον των οποίων θα επιβληθούν κυρώσεις, δεν εγκρίθηκε στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «αλλά με την κατάρτιση του θα ασχοληθούν οι πρέσβεις της ΕΕ στις προσεχείς συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες, δηλαδή από την Τετάρτη».

Στην Αθήνα βέβαια ακόμα αισθάνονται περήφανοι για την αποκλιμάκωση που πέτυχαν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.