Κοσοβάροι και ΜΙΤ προκαλούν ένταση στο Κόσοβο – Συναγερμός σε Βελιγράδι και ένοπλες δυνάμεις

Κύμα εκβιασμών και οργανωμένων προκλήσεων δέχονται ξανά και ξανά οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο το τελευταίο διάστημα, ιδίως εκείνοι που ζουν στους ειδικούς θύλακες του νεοσύστατου κρατιδίου.

Πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι έχουμε εκτεταμένα περιστατικά κατά Σέρβων εντός του Κοσόβου, που αποτελούν οργανωμένες προκλήσεις από Αλβανούς, ενώ οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες μιλούν για “κύμα βίας” για τις επόμενες ημέρες, με στόχο την δημιουργία αστάθειας που θα οδηγήσει σε ένα νέο αδιέξοδο στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας σχετικά με το ειδικό δικαστήριο στη Χάγη.

Η σερβική εφημερίδα “Novosti”, αναφέρει ότι οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν κόκκινο συναγερμό στο Βελιγράδι και στη σερβική στρατιωτική ηγεσία, διότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιθέσεις κατά του σερβικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και παιδιών, σε σημείο που επίκεινται εξελίξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Αλβανοί κυβερνητικοί και παρακρατικοί στο Κόσοσβο εκτελούν ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία “τιμή” από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για να αποτρέψουν την κατάθεση Σέρβων πολιτών εναντίον του προέδρου Χασίμ Θάτσι και του συνεργάτη του Καντρί Βεσέλτζι, που αφορά την δολοφονία εκατό ανθρώπων, για εγκλήματα πολέμου, διώξεις και βασανιστήρια κά, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου στη Χάγη.

Εκτός από τις πιέσεις και τις προσπάθειες δυσφήμισης του Δικαστηρίου, (το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει για τις κατηγορίες έως τις 24 Οκτωβρίου), πρόθεση των Κοσοβάρων Αλβανών είναι να διακοπεί και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με το Βελιγράδι, επειδή οι Αλβανοί δεν θέλουν να συζητήσουν την ένωση των σερβικών δήμων της χώρας.

Σύμφωνα με σερβικές πηγές, η δράση των προβοκατόρων ξεκίνησε όταν δημοσιεύθηκαν τα έγγραφα της ειδικής εισαγγελίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των μαρτύρων, που θα καταθέσουν για τα αλβανικά εγκλήματα.

Στη δεύτερη φάση των προκλήσεων έχουμε νέα επιχείρηση με την ονομασία “Katana” (ψευδώνυμο του αποθανόντος διοικητή του KLA, Agim Ramadani), με επιθέσεις εναντίον Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Μιλάμε για ένα επικίνδυνο σχέδιο εκφοβισμού των Σέρβων πολιτών που εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό.
Συγκεκριμένα πριν από δύο ημέρες, άγνωστα άτομα προσπάθησαν να απαγάγουν ανεπιτυχώς μια Σέρβα στο Babin Most κοντά στο Obilić.

Επίσης στην περιοχή Plemetina, έγινε προσπάθεια απαγωγής ενός Σέρβου με το όνομα Martin Vukasnović, ενώ και οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται με παιδιά μαρτύρων στην δίκη ενώπιον του ΔΠΔ.

Επιπλέον, μπροστά από σχολείο στη Ντόνα Μπρνίτσα κοντά στην Πρίστινα, ένας Αλβανός πυροβόλησε κατά συγκεντρωμένων παιδιών με σερβική καταγωγή.

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ προχθές Αλβανοί φώναξαν συνθήματα  εναντίον της Σερβίας μπροστά από την Εκκλησία της Παναγίας στο Prizren κατά την διάρκεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Σέρβο στρατηγό ε.α. Mitar Kovac, διευθυντή του Ευρασιατικού Φόρουμ Ασφαλείας, ο KLA συνεχίζει την πολιτική εκδίωξης των Σέρβων από το Κόσοβο.

Ο Κόβατς δηλώνει ότι πρακτικά πραγματοποιείται η συνέχιση της γενοκτονίας, ενώ κανείς δεν μιλάει για την επιστροφή 250.000 Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς η διαδικασία έχει ξεκινήσει και έχει σταματήσει δεκάδες φορές.

“Εφόσον η διεθνής κοινότητα δεν κάνει τίποτα μέσω των δομών ασφαλείας για την διάλυση του KLA, θα έχουμε μια ασταθή κατάσταση η οποία θα επηρεάσει αρνητικά και την διεξαγωγή  διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας”, δηλώνει ο Κόβατς.

Πίσω από όλα αυτά όμως κρύβεται ο γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου Burim Ramadani, ο οποίος έχει σχέσεις με την Άγκυρα και την ΜΙΤ φυσικά.

Ο ίδιος σπούδασε στην Πρίστινα, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ διετέλεσε βουλευτής από το 2011 έως το 2014, ξεχωρίζοντας για τις αντι-σερβικές και αντι-ρωσικές απόψεις του.

Τώρα όμως ο ίδιος σε αγαστή συνεργασία με τους Τούρκους, φέρεται να υλοποιεί τουρκικής εμπνεύσεως προγράμματα για τον εξανδραποδισμό όλων των Σέρβων από το Κόσοβο με κάθε τρόπο στην κυριολεξία.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.