¨Μαύρη λίστα¨ για Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους που δεν είναι αρεστοί…

Στάλθηκε λίστα σε λιμάνι και αεροδρόμια !

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ για τους αρθρογράφους μας στην Τουρκία

Ο Οζάι Χουσείν Κουρτντερέ-καθημερινός αρθρογράφος μας, που πήγε για κηδεία στην Σμύρνη, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο για ¨διεξαγωγή δράσεων κατά της Τουρκίας¨. Κρατήθηκε μια μέρα στο αεροδρόμιο και μετά απελάθηκε και στάλθηκε πίσω στο Λονδίνο από όπου είχε έρθει.

Ο Κουρτντερέ είχε πάει για την κηδεία μαζί με την σύζυγο του και την κόρη του και ενώ στην οικογένεια του επετράπη η είσοδος, στον ίδιο δεν δόθηκε άδεια. Όταν ο Κούρτντερέ ρώτησε την αιτία της κράτησης του, ο αστυνομικός του είπε πως ¨Υπάρχει δικαστική απόφαση που δεν επιτρέπει να μπεις στην χώρα, δεν μπαίνεις στην χώρα¨.

Ο Κούρτντερέ που θέλησε να μάθει ποια ήταν η αντιτουρκική δραστηριότητα του, δεν μπόρεσε να πάρει μια σαφή απάντηση. Ο αστυνομικός του είπε τα εξής: ¨Εσένα απόψε θα σε έχουμε μουσαφίρη και αύριο θα σε στείλουμε πίσω στην χώρα από όπου ήρθες. Αν έχεις παράπονο, στην χώρα όπου θα πας, πάνε με αυτό το χαρτί στην τουρκική πρεσβεία και αυτοί θα σου πούνε αυτά που πρέπει¨

…………….

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα  6/10/2020

(δείτε ΕΔΩ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.