Τρέμουν τον Ν.Τραμπ: Η Πελόζι λέει τώρα ότι είναι «ψυχολογικά ασταθής» και πρέπει να παραιτηθεί

H πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να το φτάσει στα άκρα για να μην αντιμετωπίσει δίκαια στις εκλογές ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τον Τζο Μπάιντεν.

Η Νάνσι Πελόσι επικαλείται την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας».

Η Πελόζι ζήτησε από το Κογκρέσο να γίνει συζήτηση την Παρασκευή, προκειμένου να εκτιμηθεί αν η περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου υπάγεται στις διατάξεις της 25ης τροπολογίας. Η κίνηση της Πελόζι έρχεται λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου κάλεσε τους ρεπόρτερ να καλύψουν το θέμα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πελόζι θα θέσει θέμα αμφισβήτησης της «ψυχικής υγείας» του Αμερικανού πρόεδρου, επικαλούμενη τις επιπλοκές από τα φάρμακα και την ασθένεια του κορωνοϊού στον οργανισμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι διέφυγε τον κίνδυνο και ότι είναι πάνω από 72 ώρες χωρίς συμπτώματα της Covid-19. «Είμαι πολύ καλά και αισθάνομαι πολυ νεώτερος», δήλωσε στο Fox χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.