Προέλαση των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κτύπησαν κομβόι ενισχύσεων από Αρμενία – Κατέλαβαν αρμενικό χωριό

Προέλαση των αζερικών δυνάμεων καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με την υποστήριξη τουρκικών UAV που βομβαρδίζουν θέσεις άμυνας των αρμενικών δυνάμεων.

Ένα κομβόι ενισχύσεων από την Αρμενία καταστράφηκε κατά την είσοδό του στην αυτόνομη περιοχή, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από το Στεπανακέρτ,

Παράλληλα οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ανέφεραν πως κατέλαβαν το χωριό Shukurbayli στα νότια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ήδη εκφράζονται φόβοι για την τύχη του άμαχου πληθυσμού στις περιοχές που καταλαμβάνουν οι Τουρκο-Αζέροι.


Παράλληλα την  τρίτη λίστα κατά σειρά με ονόματα νεκρών Αζέρων στρατιωτών έδωσε στη δημοσιότητα η Αρμενία. Σε αυτή περιλαμβάνονται τα ονόματα 415 Αζέρων που σκοτώθηκαν στις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Συνολικά όπως αναφέρεται ο αριθμός των νεκρών από το Αζερμπαϊτζάν έχει φτάσει τους 3454 εκ των οποίων 725 μισθοφόροι ισλαμιστές.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο καταστροφής εχθρικών θέσεων, (του Αζερμπαϊτζάν) με εκπομπή απευθείας πυρών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Οι δυνάμεις της Αρμενίας έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με κατάρριψη ελικοπτέρου του Αζερμπαϊτζάν, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.