Στον «αέρα» το δεύτερο ντιμπέιτ Μπάιντεν – Τραμπ

Άγνωστο παραμένει εάν Ντ. Τραμπ και Τζ. Μπάιντεν διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά μπροστά από τις κάμερες. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ εκτίμησε ότι εάν ο Ρεπουμπλικάνος νοσεί ακόμη από τον κορονοϊό την 15η Οκτωβρίου (είναι προγραμματισμένο να γίνει το δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ) η τηλεμαχία «δεν πρέπει» να γίνει.

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλά να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα» υγειονομικής ασφάλειας, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος σε δημοσιογράφους που καλύπτουν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο ντιμπέιτ, που χαρακτηρίστηκε χαοτικό, με τους δύο αντιπάλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να ανταλλάσσουν πολύ βαριές ύβρεις, την 29η Σεπτεμβρίου.

Κανονικά το ντιμπέιτ Πενς – Χάρις

Το προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικάνου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις θα γίνει κανονικά.

Ο διευθυντής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ έκρινε ότι είναι «ασφαλές» ο Πενς να συμμετάσχει στην τηλεμαχία διότι δεν ήρθε σε στενή επαφή με κανένα πρόσωπο που να νοσεί, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι υπηρεσίες του Ρεπουμπλικανού δημοσιοποίησαν μέσω Twitter σημείωμα του διευθυντή των CDC, στο οποίο αναφέρει πως εξήγαγε το συμπέρασμα αυτό έπειτα αφού διεξοδική συνομιλία με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Δρ. Τζέσι Σονάου για την έκθεση του Πενς στον SARS-CoV-2.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.