Υπέρ του Αζερμπαϊτζάν τάχθηκε ο Σαλί Μπερίσα της Αλβανίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, έλαβε θέση στη σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπέρ του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, έγραψε στο Facebook πως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία, Αρμενία, προσπαθεί να εδραιωθεί σε περιοχές που έχει καταλάβει από το Αζερμπαϊτζάν εδώ και χρόνια.

Ο Μπερίσα θεωρεί ως «πλήρως το νόμιμο δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν να καθιερώσει την πλήρη κυριαρχία σε όλα τα εδάφη που καταλαμβάνονται για πάνω από τρεις δεκαετίες από την Αρμενία», μια θέση που είναι παρόμοια με αυτήν που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μάλιστα κάνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να τερματίσει την αρμενική κατοχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ παραδέχεται ότι η περιοχή αυτή κατοικείται από Αρμένιους.

«Καλώ την διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει με τη μέγιστη σοβαρότητα στην πλήρη επίλυση αυτής της σύγκρουσης, σύμφωνα με διεθνείς πράξεις και νόμους που τερματίζουν την αρμενική κατοχή στα εδάφη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.