Οι τούρκοι σταμάτησαν να εισάγουν ελληνικά προϊόντα αλλά εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Η κατάντια μας και ο ραγιαδισμός μας φαίνεται από το εμπορικό ισοζύγιο που έχουμε με την Τουρκία. Ένα το 2016 οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία υπερτερούσαν κατά πολύ των εισαγωγών, τα δύο τελευταία χρόνια έχει γίνει το αντίστροφο. Οι τούρκοι σταμάτησαν να εισάγουν ελληνικά προϊόντα ενώ εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι!
Δηλαδή συνεχίζουν απλόχερα να τους προσφέρουμε χρήμα για να το μετατρέπουν σε βόμβες και σφαίρες κατά αμάχων και αύριο κατά των παιδιών μας. Αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει. Μποϊκοτάζ τώρα σε όλα τα τούρκικα προϊόντα και στις εταιρείες που εισάγουν τούρκικα προϊόντα. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε, μόνο εμείς μπορούμε να υπερασπίσουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδος-Τουρκίας, περιέγραψε ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου κ.Κουτσίκος σημειώνοντας πως  το συνολικό εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, το 2016 έφτασε τα 4,52 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 2,85 δισ. ευρώ αποτελούσαν τις εξαγωγές μας και το 1,69 δισ. ευρώ ήταν οι εισαγωγές μας. Το 2019 οι εξαγωγές μας μειώθηκαν και έφτασαν στα 1,970 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους 7 μήνες του 2020κατρακύλησαν στα 790 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά με το 2019 έχουμε απώλειες περίπου στα 750 εκατ. ευρώ, ενώ σε σχέση με το 2016,οι απώλειες φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ!

Αντίστοιχα, οι εισαγωγές μας το 2016 ήταν 1,67 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους επτά μήνες του 2020 έφτασαν στα 870 εκατ. ευρώ.

Τελικά, η Τουρκία από 2η κατά σειρά χώρα απορρόφησης των ελληνικών προϊόντων, το 2020καταλαμβάνει την 5η κατά σειρά θέση της κατάταξης των ελληνικών εξαγωγών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.