Το Ιράν μεταφέρει στρατό στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν! Ένα βήμα πριν την γενικευμένη ανάφλεξη

Κινήσεις τεθωρακισμένων, πυροβολικού και πεζικού . Αυτές τις ώρες και μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφος των Αζέρων που παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο, το Ιράν συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νευρική κρίση στο Αζερμπαϊτζάν αλλά και στην Τουρκία, καθώς είχε προηγηθεί η διέλευση φορτηγών με πολεμικό υλικό από την Ρωσία στην Αρμενία μέσω Ιράν αλλά και το πράσινο φως από το Ιράν στην Ρωσία να χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις και τον εναέριο χώρο του.

F8C5D242 B595 44A7 ACB8 8B76D4AC3211
Άρμα μάχης των Ιρανών καθοδόν για τα σύνορα με το Αζερμπαιτζαν

Πεζικό, πυροβόλα, και άρματα μάχης βρίσκονται καθοδόν χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί εάν το Ιράν θα εμπλακεί στην σύρραξη ή απλώς ενισχύει τις δυνάμεις των συνόρων του προκειμένου να αποτρέψει νέα πρόκληση από τους Αζέρους.

1D95ABBE A74C 4169 955C 47B95CF7701D
Εικόνα αυτή τη στιγμή έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Αζερμπαϊτζάν

Την ίδια στιγμή πάντως στην πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, Αζέροι φασίστες συγκεντρώνονται έξω από την πρεσβεία του Ιράν για να διαμαρτυρηθούν για την κατάρριψη του αεροσκάφους και τις στρατιωτικές κινήσεις του Ιράν στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.