Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να καταστρέφει σήραγγες της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε σήμερα την καταστροφή τεσσάρων υπόγειων σηράγγων που όπως αναφέρει έχει διανοίξει η τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ στην περιοχή των συνόρων των δύο χωρών.

Οι εργασίες έγιναν στην ισραηλινή πλευρά της οριοθέτησης των συνόρων, γνωστή ως «Μπλε Γραμμή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ο συνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους.

Στις 4 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας με στόχο να καταστραφούν οι υπόγειες σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον άμαχου πληθυσμού σε πόλεις του Ισραήλ.

Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ στο Λίβανο τονίζουν ότι έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει την ύπαρξη τεσσάρων στοών που εντόπισε ο ισραηλινός στρατός τις πρόσφατες εβδομάδες στην περιοχή των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Ο Κονρίκους επισήμανε ότι ο στρατός «εξουδετέρωσε» τις σήραγγες. Κάποιες είχαν χτισθεί με σκυρόδεμα, ενώ άλλες είχαν σκαφτεί στο βράχο, τόνισε. «Η προκαταρκτική εργασία ξεκίνησε», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Προειδοποιούμε τον οποιοδήποτε να μην προσεγγίσει στα σημεία διάνοιξης των σηράγγων ή να παραμείνει κοντά σε αυτές, σε όλες τις σήραγγες, στην πλευρά του Λιβάνου», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, το Ισραήλ ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, γνωστή ως UNIFIL, να διαβιβάσει την προειδοποίηση στον λιβανέζικο στρατό. «Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η Χεζμπολάχ δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιεί αυτές τις σήραγγες ώστε να τρομοκρατήσει Ισραηλινούς αμάχους». Ο Κονρίκους δήλωσε οι εργασίες πιθανώς να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ώρες.

Το Ισραήλ κάλεσε την UNIFIL να αντιμετωπίσει το ζήτημα των σηράγγων από την λιβανέζικη πλευρά των συνόρων. Ο ισραηλινός στρατός έχει αναφέρει ότι θεωρεί υπεύθυνη τη Βηρυτό για παραβίαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1701, που τερμάτισε τον πόλεμο του 2006. Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν, πολικός σύμμαχος της Χεζμπολάχ, έχει δηλώσει ότι ο Λίβανος δεσμεύεται να τηρήσει το ψήφισμα 1701….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.