Γαλλία: Συναγερμός για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων – Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία

της Μαρίας Δεναξά

Με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων συναντάται σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, για να τους ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας και να τους συμβουλευτεί για τη διαχείριση της. Είναι η πρώτη φορά από τον διορισμό του, που ο Ζαν Καστέξ, συγκαλεί μια τέτοια συνάντηση, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν μεγάλη αύξηση και στη Γαλλία. Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν 5.928 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος της αύξησης των 10.569 μολύνσεων μια ημέρα πριν. Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου, αυξήθηκε κατά 53, στους 31.338, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το σύνολο των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανέρχεται τώρα στα 458.061.

Aπο σήμερα, εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο πρόληψης και προστασίας στα γαλλικά σχολεία, όπου 2000 τάξεις έχουν σταματήσει τα μαθήματα τους ενώ σε ολόκληρη τη χώρα δεν λειτουργούν 500 σχολεία εξαιτίας της μολυσματικής νόσου. Όπως αποφασίστηκε δεν θα κλείνουν οι τάξεις με μόνο ένα νέο κρούσμα, αλλά με 3 ή 4.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.