Ο Τραμπ πρόθυμος να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της προεκλογικής του εκστρατείας

Σύμφωνα με τους New York Times η αρχική οικονομική υπεροχή του Αμερικανού προέδρου επί του Τζο Μπάιντεν, του Δημοκρατικού αντιπάλου του, έχει εξανεμιστεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα δαπανήσει δικά του χρήματα για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι η εκστρατεία του έχει σήμερα τα διπλά ή τα τριπλά χρήματα απ’ όσα διέθετε το 2017, αλλά αν υπάρξει χρηματοδοτικό κενό θα το καλύψει ο ίδιος. «Αν χρειαστεί, θα το κάνω», τόνισε. Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι η αρχική οικονομική υπεροχή του Τραμπ επί του Τζο Μπάιντεν, του Δημοκρατικού αντιπάλου του, έχει εξανεμιστεί. Από το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια που είχε συγκεντρώσει η εκστρατεία του και το κόμμα από το 2019 μέχρι τον Ιούλιο φέτος, έχουν ήδη δαπανηθεί πάνω από 800 εκατομμύρια.

Ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Μπιλ Στέπιεν, ο οποίος ανέλαβε αυτή τη θέση στα μέσα Ιουλίου αντικαθιστώντας τον Μπραντ Παρσκέιλ, είπε στους δημοσιογράφους σήμερα ότι «τώρα παρακολουθούμε προσεκτικά τον προϋπολογισμό». Διαβεβαίωσε όμως ότι θα έχει στη διάθεσή του περισσότερους πόρους απ’ όσους διέθετε το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ το 2016.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.