Τουρκικά ΜΜΕ: Τι είπε ο Ερντογάν στον Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει η Daily Sabah o Ερντογάν συζήτησε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, και προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να έχουν ουδέτερη στάση στις τοπικές εντάσεις.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Ερντογάν είπε στον Μισέλ ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει βήματα ώστε να αποτρέψει την Ελλάδα και συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κράτη να κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι προκλητικές δηλώσεις και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς δεν συμβάλλουν στην επίλυση των θεμάτων στην περιοχή. H στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι ένα τεστ για το πόσο ειλικρινής είναι, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ερντογάν κάλεσε τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη – μέλη να κρατήσουν δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη στάση σε όλα τα τοπικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Πηγή: CNNturk, Daily Sabah

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.