Γερμανία: Ικανοποιημένο δηλώνει το 66% των πολιτών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Παρά τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η επιδοκιμασία των πολιτών για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έφτασε σε επίπεδο (νέου) ρεκόρ. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της τακτικής δημοσκόπησης του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Σύμφωνα με αυτήν, το 66% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο με το έργο του κυβερνητικού συνασπισμού, δύο δηλαδή ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τα προηγούμενα υψηλά τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ειδικότερα, μπορεί (μετά την επιλογή του Όλαφ Σολτς ως υποψήφιου καγκελαρίου), να προσβλέπει σε μια μικρή ανάκαμψη: Εάν οι γενικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ελάμβαναν το 17% των ψήφων (+2%σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD).

Xριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές χάνουν αντιθέτως δύο ποσοστιαίες μονάδες και το ποσοστό τους ανέρχεται σε 36%.

Δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη εξακολουθούν να παραμένουν οι Πράσινοι με 19% (+1&).

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μειώνει το ποσοστό του κατά μία μονάδα και βρίσκεται τώρα στο 10%, ενώ τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς (Die Linke) και Φιλελευθέρων (FDP) παραμένουν σταθερά (7% και 6% αντίστοιχα ).

Πηγή: ARD

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.