Η απάντηση της Άγκυρας στον Πάπα Φραγκίσκο – “Η Ελλάδα να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο”

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, χαιρέτισε την παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για την ανατολική Μεσόγειο, συστήνοντας ωστόσο παράλληλα στην Ελλάδα να σταματήσει να έχει διεκδικήσεις στη Γαλάζια Πατρίδα και να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Αλτούν έγραψε στο twitter: «Χαιρετίζω την δήλωση του Ποντίφικα για την ανατ. Μεσόγειο. Ως Τουρκία, καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και κυρίως την Ελλάδα, αντί να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου και να έχει διεκδικήσεις επί της Γαλάζιας Πατρίδας μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο. Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας».

Η ανάρτηση του Πάπα Φραγκίσκου

«Παρακολουθώ με ανησυχία τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και απευθύνω έκκληση για δημιουργικό διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών που απειλούν την ειρήνη των ανθρώπων στην περιοχή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.