Μάσκα παντού στις Βρυξέλλες από σήμερα

Η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών από σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή κυβέρνηση.

Η χρήση μάσκας ήταν ήδη υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους από τις 11 Ιουλίου για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η γενίκευση του μέτρου αυτού στις 19 κοινότητες της περιοχής των Βρυξελλών εξηγείται από το γεγονός ότι ξεπεράστηκε το όριο των 50 μολύνσεων καθημερινά από SARS-CoV-2 ανά 100.000 κατοίκους (περισσότερα από 600 νέα κρούσματα ημερησίως στην περιοχή αυτή των περίπου 1,2 εκατομμυρίου κατοίκων), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά και όσοι κάνουν βαριές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και κατά τη διάρκεια άσκησης. Από τις 2 εώς τις 8 Αυγούστου καταγράφηκαν 663 κρούσματα στις Βρυξέλλες, κατά 242 περισσότερα σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.