Η «κατάρα» της Αγίας Σοφίας: 3.000 Τούρκοι κόλλησαν κορωνοϊό στην πρώτη προσευχή

Υπάρχει μια φήμη που εξαπλώνεται στην Τουρκία και κάνει λόγο για «κατάρα» της Αγίας Σοφίας επειδή μετατράπηκε σε τζαμί. Η φήμη, που πρόκειται για δεισιδαιμονία, τροφοδοτείται από πραγματικά γεγονότα και θεωρίες συνωμοσίας του τουρκικού καθεστώς. Για παράδειγμα, ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ισχυρίστηκε ότι η τουρκική λίρα καταρρέει ως αντίποινα για την Αγία Σοφία.

Ο μουεζίνης της Αγίας Σοφίας, Οσμάν Οσλάν, πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στην Αγία Σοφία. Και τώρα ήρθε το τρίτο «χτύπημα»:

Τρεις χιλιάδες Τούρκοι, μεταξύ εκείνων που έσπευσαν να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία την Παρασκευή που μετατράπηκε σε τζαμί, κόλλησαν κορωνοϊό.

Την αποκάλυψη για τον κορωνοϊό έκανε ο Τούρκος πανεπιστημιακός γιατρός, δρ. Σαρπ Ουνέρ (Sarp Üner), ο οποίος μιλώντας στην «Τζουμχουριέτ» κατήγγειλε ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας μεταξύ των πιστών, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να εξαπλωθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.