Απίστευτη ΕΕ! Η Μάλτα προσχώρησε στον “άξονα” Τουρκίας-Λιβύης και κάνει δήλωση κατά της επιχείρησης IRINI!

Μέλος της ΕΕ από το 2004, στο ευρώ από το 2008, η Μάλτα προσχώρησε στον “άξονα” Τουρκίας-Λιβύης!

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών εξέδωσαν “κοινό ανακοινωθέν Λιβύης, Μάλτας και Τουρκίας” σύμφωνα με το οποίο «τόσο η Μάλτα όσο και η Τουρκία τόνισαν την υποστήριξη τους στην διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του κράτους της Λιβύης, επεσήμαναν πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση της Λιβύης και ότι η σταθερότητα και η ασφάλειας της Λιβύης έχουν ζωτική σημασία».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίστηκε πως “οι αποστολές των τριών χωρών αναφέρθηκαν στην Επιχείρηση IRINI και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την επιχείρηση”.

Δηλαδή η Μάλτα μέλος της ΕΕ καταφέρεται εναντίον επιχείρησης της ΕΕ…Απίθανα πράγματα.

Επίσης συμφωνήθηκε η “προώθηση της κοινής συνεργασίας, της επιστροφής των Μαλτέζικων και Τουρκικών εταιριών στη Λιβύη και επανέναρξης των πτήσεων ανάμεσα στη Λιβύη, τη Μάλτα και την Τουρκία. Σημειώθηκε πως η παράτυπη μετανάστευση αποτελεί απειλή όχι μονάχα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για τη Λιβύη και πως υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση των νότιων συνόρων της Λιβύης καθώς και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και παράτυπης μετανάστευσης. Η Μάλτα και η Τουρκία εξέφρασαν την προθυμία τους να υποστηρίξουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας στο θέμα αυτό παρέχοντας υλικό και εξοπλισμός για την αύξηση του δυναμικού των Δυνάμεων της Ακτοφυλακής της Λιβύης».

Πηγή: militaire.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.