Σύνοδος Κορυφής-Σαρλ Μισέλ: Η νέα του πρόταση περιλαμβάνει 390 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις και 360 δισ. ευρώ για δάνεια

του Θάνου Αθανασίου

Σε εξέλιξη είναι για τέταρτη μέρα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, με ένα ατελείωτο μπρα ντε φερ «Νότιων» και «Βόρειων» χωρών για την κατανομή και διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μετά από συνεχείς αναβολές οι «27» συνεδριάζουν αυτή την ώρα με στόχο έναν τελικό συμβιβασμό. Στα 390 δισ. ευρώ οι επιχορηγήσεις και στα 360 τα δάνεια στο τελευταίο συμβιβαστικό πλαίσιο Σαρλ Μισέλ.

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε ο Σαρλ Μισέλ, κατά την είσοδό του στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής. Σε δήλωσή κατά την προσέλευσή του στην κρίσιμη συνάντηση τόνισε: «Θα στείλω τη νέα μου πρόταση σε όλους τους ηγέτες. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά και αυτή η πρόταση είναι καρπός μεγάλης συλλογικής εργασίας με όλους τους ηγέτες και τις ομάδες τους. Γνωρίζω ότι τα τελευταία βήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα, αλλά είμαι βέβαιος ότι ακόμα και αν είναι δύσκολα, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε – πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή».

Δείτε το βίντεο:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.