Προς στρατηγικό deal Τουρκίας-Μάλτας: Κατάρ και Άγκυρα στέλνουν Σομαλούς στη Λιβύη!

Γεωπολιτικές αναταράξεις έχουμε στη Μεσόγειο, με την Τουρκία να παίρνει στο πλευρό της άλλη μία χώρα, την Μάλτα.

Πρόκειται για μία χώρα που υποτίθεται πως βρισκόταν παλαιότερα στο πλευρό της Ελλάδας, όμως η Βαλέτα διάλεξε σύμμαχο!

Πριν λίγο έλαβε χώρα μία περίεργη και ύποπτη τριμερή συνάντηση στην Άγκυρα, ανάμεσα στους Χ. Ακάρ, τον Υπουργό Εσωτερικών της Τρίπολης και τον ΥΠΑΜ της Μάλτας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκαν η ειρήνη στην περιοχή, αλλά και η συνεργασία των χωρών στο τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας. 

Καταλαβαίνουμε πλέον πως η Άγκυρα βάζει στην εξίσωση της Λιβύης άλλον έναν παίχτη. Θα πρέπει να περιμένουμε τι ανταλλάγματα πήρε η Μάλτα και τι ζήτησε η Τουρκία.

Ναυτικές διευκολύνσεις σε λιμάνια της Μάλτας; Πιθανό και αυτό το δεδομένο, με τον στόχο της Τουρκίας να είναι η δημιουργία βάσεων σε όλα την Μεσόγειο. 

Η Άγκυρα με λίγα λόγια συνεχίζει τη στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας επεκτείνοντας τα συμφέροντά της και βόρεια της Λιβύης και ξεκινώντας μια διπλωματική συνεργασία με τη Βαλέτα κατά της Ελλάδα και της ΕΕ, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Είναι πιθανό λοιπόν, να υπήρξε κάποια άτυπη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Βαλέτας για την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη και τη Μεσόγειο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια επίση συμφωνία που έχει ως στόχο την άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα πρωτίστως, αλλά και την ΕΕ, και τελικά την προώθηση των παράνομων σκοπιμότητων της Τουρκίας στην περιοχή.

Tαυτόχρονα, ο Χ. Ακάρ, σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, σε συνάντηση που είχε με Αλ Θάνι στο Κατάρ, αποφάσισαν να στείλουν και Σομαλούς στη Λιβύη, για να βοηθήσουν την Τρίπολη! 

Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι 7.000 Σομαλοί θα μεταφερθούν στη Λιβύη με την Qatar Airways!

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.