Η κατάπτυστη επιστολή της Τουρκίας της 2ης Ιουλ. 2020 στον ΟΗΕ…

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της κατάπτυστης επιστολής της τουρκίας στην Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, που κατετέθη στις 2/7/2020…
Όπως αναφέρεται στον χάρτη που περιλαμβάνεται στο παράρτημα της επιστολής μου με ημερομηνία 18 Μαρτίου 2020 (A / 74/757), τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο ακολουθούν τη μέση γραμμή μεταξύ των τουρκικών και αιγυπτιακών ακτών.
Ως εκ τούτου, η περιοχή όπου το Yavuz διεξάγει γεωτρήσεις, όπως και οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από άλλα τουρκικά ερευνητικά πλοία, όπως έχει εγκριθεί από την τουρκική κυβέρνηση, βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. 
Ομοίως, η αίτηση της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου τον Μάιο του 2020 για νέες άδειες σχετικά με δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, καλύπτει επίσης περιοχές που βρίσκονται εξ ολοκλήρου στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσία όπως δηλώνεται στα Ηνωμένα Έθνη.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή…

επιστολητουρκιαςοηε1

επιστολητουρκιαςοηε3

Διαβάστε τη συνέχεια

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.