Συμβιβασμός Κομισιόν-Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η Κομισιόν δεν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Ιταλίας σχετικά με τον προϋπολογισμό της, ανακοίνωσαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Μοσκοβισί και ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, μετά από απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Ανακοίνωσαν μάλιστα και ερμηνεία των κανόνων με ευελιξία για ποσά ύψους 3,5 δισ. ευρώ που προορίζονται για πλημμύρες, καταστροφές και έργα υποδομής, όπως από την πρώτη στιγμή που είχε ξεσπάσει η διαμάχη, είχε διευκρινίσει ο ίδιος ο Πιερ Μοσκοβισί. Στην απόφαση ασφαλώς συνέβαλε η δέσμευση της Ιταλίας να περιορίσει δαπάνες και έλλειμμα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ιταλία μείωσε τον στόχο για το έλλειμμα για το επόμενο έτος στο 2,04% του ΑΕΠ κάνοντας περικοπές 4 δισ. ευρώ από τα προσχέδια δαπανών.

“Οι εντατικές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν οδηγήσει σε μια λύση για το 2019”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομμπρόβσκις μιλώντας στις Βρυξέλλες μετά το Κολέγιο των Επιτρόπων. “Ας είμαστε σαφείς, η λύση δεν είναι ιδανική, αλλά αποφεύγει το άνοιγμα της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος σε αυτό το στάδιο και διορθώνει την κατάσταση σοβαρής μη συμμόρφωσης”, τόνισε.

Πηγή: real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.