Αγία Σοφία: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την απόφαση να μετατραπεί σε τζαμί – ΦΩΤΟ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί με όλα τα κεντρικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή Μέσα να μεταδίδουν την είδηση.

Κατόπιν της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας, ο Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, κάτι που σημαίνει ότι μετατρέπεται σε τζαμί. Το θέμα είναι στις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα διεθνή κεντρικά Μέσα. Το BBC έχει τίτλο: “Η Τουρκία μετατρέπει το εμβληματικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί”.

Στα κεντρικά θέματα του CNN υπάρχει το συγκεκριμένο με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: “Ο Ερντογάν της Τουρκίας διατάσσει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ξανά σε τζαμί”.

Και στα κεντρικά θέματα του Reuters είναι το σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Ο Ερντογάν της Τουρκίας λέει η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί έπειτα από δικαστική απόφαση”.

Η γαλλική “Le Monde” στο δημοσίευμά της έχει τίτλο: “H Δικαιοσύνη ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή σε τζαμί της πρώην βασιλικής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης”.

Επίσης, η ισπανική “El Mundo” τιτλοφορεί το δημοσίευμα “Η τουρκική Δικαιοσύνη επιτρέπει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”.

Το Sky News γράφει: “Αγία Σοφία: Το μνημείο της Κωνσταντινούπολης γίνεται τζαμί ξανά αφού ο Ερντογάν υπογράφει διάταγμα”.

Και το γερμανικό Der Spiegel τιτλοφορείται: “Ο Ερντογάν ανακοινώνει το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή”.

“O Ερντογάν επιτυγχάνει τον αγαπημένο του στόχο μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί” είναι ο τίτλος του κεντρικού δημοσιεύματος του Bloomberg σχετικά με το θέμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.