Βρετανία: «Πλημμύρισαν» οι παμπ την πρώτη νύχτα άρσης των μέτρων

H Bρετανία προχώρησε χθες – το επονομαζόμενο «Σούπερ Σάββατο» – στο μεγάλο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας της μετά από τρεις περίπου μήνες αυστηρής καραντίνας, ωστόσο, οι εικόνες που κατεγράφησαν τα ξημερώματα σε πολλές παμπ, ήδη προκαλούν ανησυχία στις αρχές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας αστυνομικών, Τζον Απτερ, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρόκειται να τηρήσουν σωστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Κρις Γουίτι, έσπευσε να προειδοποιήσει εκ νέου ότι η πανδημία «απέχει πολύ από το τέλος της», απευθύνοντας έκκληση προς τους Βρετανούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, σημειώνει o Guardian, οι εικόνες συνωστισμού από τις παμπ στο Σόχο του Λονδίνου τη νύχτα του Σαββάτου δεν ήταν ενθαρρυντικές

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρία του ίδιου του Απτερ, ο οποίος χθες το βράδυ περιπολούσε στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας. «Κληθήκαμε να διαχειριστούμε καταστάσεις με γυμνούς άνδρες, χαρούμενους και θυμωμένους μεθυσμένους πολίτες και τσακωμούς», περιγράφει.

«Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι υπό την επήρεια αλκοόλ δεν μπορούν και δεν πρόκειται να τηρήσουν τις αποστάσεις. Υπήρξαν και περιστατικά επιθέσεων κατά αστυνομικών», προσθέτει, ενώ, όπως τονίζεται, στην περιοχή του Νότιγχαμ τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και αρκετές παμπ αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά από ανάλογα γεγονότα.

Σε άλλο μήκος κύματος η κυβέρνηση

Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η άποψη της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε από τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Ο τελευταίος δήλωσε ικανοποιημένος από την κατάσταση που παρατηρήθηκε χθες και υποβάθμισε τις μεμονωμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Από αυτά που είδα, παρότι υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν το αντίθετο, σε γενικές γραμμές οι πολίτες επέδειξαν υπευθυνότητα», είπε ο ίδιος στο Sky News. «Συνολικά είμαι ικανοποιημένος από ό,τι συνέβη χθες. Ήταν πολύ όμορφα να βλέπεις ανθρώπους έξω και γενικώς να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης», πρόσθεσε.

Πηγή: Guardian, Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.