Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ζήτησε να ενωθούν οι αραβικές χώρες κατά της Τουρκίας!

Οι Άραβες ΥΠΕΞ επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ενότητα και την κυριαρχία της Λιβύης και τόνισαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου, τη σημασία της πολιτικής λύσης στη Λιβύη μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας Skhirat. Εξέφρασαν επίσης και την υποστήριξή τους στην Αίγυπτο.

Το σχέδιο ψηφίσματος του Αραβικού Συνδέσμου απέρριψε τις ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη, ανεξάρτητα από την πηγή τους, θεωρώντας ότι αυτές οι παρεμβάσεις συμβάλλουν στη μεταφορά ξένων εξτρεμιστών στη Λιβύη. Το σχέδιο ψηφίσματος του Αραβικού Συνδέσμου τόνισε την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry είπε ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει στη Λιβύη να πέσει στα χέρια ένοπλων πολιτοφυλακών και τρομοκρατικών ομάδων», τονίζοντας ότι το Κάιρο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να το αποτρέψει.

Προειδοποίησε επίσης για τις συνέπειες της συνέχισης ξένων επεμβάσεων (σ.σ. Τουρκία) στο έδαφος της Λιβύης και της πολιτικής του σαμποτάζ με τη μεταφορά ξένων μισθοφόρων και τρομοκρατών από τη Συρία στη Λιβύη (σ.σ. μόνο η Τουρκία μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη), που θα αποσταθεροποιούσαν την εσωτερική ασφάλεια της Λιβύης και θα αποτελούσαν σοβαρή απειλή για την αραβική εθνική ασφάλεια.

Ο Sameh Shoukry κάλεσε επίσης τις αραβικές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τερματίσουν αυτές τις αποσταθεροποιητικές πρακτικές για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ υπογράμμισε την αλληλεγγύη του Εμιράτου με την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου σε όλα τα μέτρα που θα λάβει για την προστασία της ασφάλειας, της σταθερότητας και του δικαιώματος αυτοάμυνας στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας: «Συμφωνούμε επίσης ότι δεν δεχόμαστε καμία επίθεση ή απειλή για την ασφάλεια οποιασδήποτε αραβικής χώρας και απορρίπτουμε στο πλαίσιο αυτό οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή για την ασφάλεια της αδελφικής Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.