Ο λόγος που ο Τραμπ εκβιάζεται από τον Ερντογάν και ο ξεσηκωμός γερουσιαστών για την Ελλάδα!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ το πρωτοφανές πολιτικό θρίλερ που έφερε κοντά τον Πρόεδρο Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογο του, σε μια σημαντική συγκυρία για την Ελλάδα

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρωτοβουλία των τελευταίων δεκαετιών υπέρ της Ελλάδας, πρωτοβουλία που ναι μεν ξεκίνησε από ομογενείς γερουσιαστές, λαμβάνει όμως διαστάσεις χιονοστιβάδας καθώς εμβληματικές φυσιογνωμίες των συντηρητικών τάσσονται στο πλευρό αυτών που απαιτούν την ξεκάθαρη αλλαγή στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Λιβύη.

Η πρωτοβουλία αυτή θωρακίστηκε με αδιάσειστα νομικά επιχειρήματα για το νομικώς ανυπόστατο του τουρκολιβυκού μνημονίου από κορυφαίο τ. Πολιτειακό Παράγοντα, τεκμηριώθηκε από τέως στελέχη του Υπουργείου Εθνικής άμυνας και άλλους ενέργεια αξιωματούχος. Ο λόγος που αγκαλιάζεται από εμβληματικούς ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, είναι τα αποδεικτικά στοιχεία της στήριξης του τουρκόφιλου προέδρου της Λιβύης, Σάρατζ, από τις ισλαμικές συμμορίες που δολοφόνησαν τον αμερικανό πρέσβη στην Βεγγάζη, Κρίστοφερ Στίβενς.

Η δολοφονία του αμερικανού πρέσβη αποτέλεσε το ισχυρότερο χτύπημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την εντεκάτη Σεπτεμβρίου. Ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε ανάγει το θέμα σε βασικό μοχλό του προεκλογικό του αγώνα, καθώς οι ευθύνες της Χίλαρι Κλίντον ήταν κολοσσιαίες. Η αμερικανική κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από τις φωτογραφίες φρίκης που έδειχναν το σώμα του αμερικανού πρέσβη να σέρνεται ως λάφυρο από τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές συμμορίες που μετέπειτα εκδιώχθηκαν από την Βεγγάζη. Ο άνθρωπος όμως που συγκρούστηκε μαζί τους, ήταν ο στρατάρχης Χαφτάρ! 

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης λοιπόν, κυνήγησε ανελέητα τους ισλαμιστές συμμορίτες, οι οποίοι κατέφυγαν στην Τρίπολη για να γλιτώσουν. Εκεί, μετατράπηκαν στον βασικό κορμό στήριξης του Σαράτζ. Με τις ευλογίες φυσικά του Ερντογάν, ο οποίος φρόντισε να τους ενισχύσει με τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους.

 

Είναι λοιπόν αδιανόητο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίζουν μία κυβέρνηση η οποία δολίως είχε εγκαθιδρυθεί από την Κλίντον και συμπεριλαμβάνει τους χειρότερους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών την τελευταία δεκαετία. Τους φονιάδες του κορυφαίου αμερικανού πρέσβη και το ισλαμικό κράτος. Η παρέμβαση του αμερικανού προέδρου λοιπόν την δεδομένη στιγμή, θα του δώσει ένα μεγάλο πολιτικό όπλο ενόψει εκλογών, καθώς θα υπενθυμίσει στον αμερικανικό λαό τον σκοτεινό ρόλο της Κλίντον που επέφερε την ταπείνωση στην ίδια την Αμερική.

Το σκοτεινό μυστικό που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν απέναντι στον Τραμπ

 

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε μία εξαιρετικά επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Αυτό ξαφνικά άλλαξε. Και η αλλαγή αυτή συνέπεσε με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη από το νέο καθεστώς, το οποίο ουσιαστικά επέβαλλε ο ίδιος ο Τραμπ. Ο Κασόγκι ήταν μια εξαιρετικά σκοτεινή προσωπικότητα που φέρεται να συνεργαζόταν με το προηγούμενο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, τον Ερντογάν αλλά και τις ηνωμένες πολιτείες της Κλίντον!

 

Όταν ο Τραμπ γκρέμισε το τουρκόφιλο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, ο Κασόγκι φοβούμενος για την ζωή του, κατέφυγε στον Ερντογάν. Ο φίλα προσκείμενος όμως Σαουδάραβας βασιλιάς στον Τραμπ, θεωρούσε τον Κασόγκι μεγάλη απειλή. Κάποιες πληροφορίες λοιπόν θέλουν τον Σαουδάραβα βασιλιά να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον γαμπρό του Τραμπ, ο οποίος ήταν και ο σύνδεσμος για τις νέες σχέσεις των δύο χωρών, προκειμένου να λάβει το πράσινο φως για να τον προσάγει. Αυτό το τηλεφώνημα έγινε διότι ο βασιλιάς γνώριζε πολύ καλά τις σχέσεις του Κασόγκι με την απελθούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

 

Το πράσινο φως και ο εκβιασμός του Ερντογάν στον Τραμπ

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γαμπρός επιβεβαίωσε πως ο Κασόγκι δεν είχε καμία σχέση πλέον με τον Λευκό Οίκο. Φυσικά ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο, ουδέποτε εδόθη πράσινο φως για την δολοφονία του, ειδικά με τον τρόπο που έγινε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωσταντινούπολη, όπου κυριολεκτικά έβγαλαν το πτώμα του τεμαχισμένο σε βαλίτσες.

Ο Ερντογάν λοιπόν που ελέγχει ακόμα το βαθύ κράτος της Σαουδικής Αραβίας, φέρεται πως πήρε στα χέρια του το συγκεκριμένο τηλεφώνημα. Αυτός είναι και ο λόγος που επί εβδομάδες ο Ερντογάν παρίστανε τον ανθρωπιστή και κατακεραύνωνε το νέο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για την δολοφονία του «δημοσιογράφου«. Όταν ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δολοφονήσει, φυλακίσει και εκβιάσει χιλιάδες δημοσιογράφους μέσα στην Τουρκία!

Το ραντεβού του Ερντογάν με τον Κουσνέρ, γαμπρό του Τραμπ.

 

Εκεί λοιπόν ξεκίνησε η αλληλουχία των γεγονότων που έφερε κοντά τον Τραμπ και τον Ερντογάν. Τόσο κοντά, που ο αμερικανός πρόεδρος αγνοούσε ακόμα και δικούς του γερουσιαστές, προκειμένου να υπερασπίσει τον παράφρονα δικτάτορα της Τουρκίας. Η συνάντηση του Κουσνέρ με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, έδωσες στις φήμες αυτές νέα υπόσταση, που ενισχύθηκε με την παρέμβαση του πρώην Σύμβουλου  εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον. Ο Μπόλτον λοιπόν, κατηγόρησε ευθέως τον Τραμπ ότι η αλλαγή πολιτικής του έναντι της Τουρκίας ήταν αποτέλεσμα υπόγειας οικονομικής συναλλαγής!

Φυσικά ο Τραμπ δεν είχε ανάγκη από λεφτά. Όμως οι τούρκοι διαχρονικά γνωρίζουν καλά το παιχνίδι των εκβιασμών. Είναι λοιπόν εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιήθηκε η υποκλοπή με το τηλεφώνημα του Σαουδάραβα βασιλιά στον γαμπρό του Τραμπ, ως στοιχείο εκβιασμού προκειμένου να σύρει τον Κουσνέρ σε συνομιλίες, όπου και να προέκυψε η οικονομική συναλλαγή που καταγγέλλει ο Μπόλτον. Στους τούρκους βλέπετε όπως και τους Γερμανούς, δεν αρκεί να λαδώνουν πολιτικούς ή κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πρέπει να τους εκβιάζουν κιόλας με κάτι.

 

Η μεγάλη ευκαιρία του Τραμπ

 

Πέραν του πολιτικού θρίλερ που περιγράψαμε, όπου έχει λίγο απ’ όλα, αίμα, χρήμα και δράση μυστικών υπηρεσιών, η εξέλιξη με την πρωτοβουλία των γερουσιαστών αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τον πρόεδρο Τραμπ. Στηρίζοντας την πρωτοβουλία υπέρ της Ελλάδας και κατά του Λίβυου προέδρου, βγάζει από πάνω του την ρετσινιά του εκβιαζόμενου από τον Ερντογάν και όλες αυτές οι θεωρίες πάνε περίπατο. Σε μία εξαιρετικά νευραλγική μάλιστα στιγμή, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωτερικό χάος στον δρόμο για τις εκλογές. Και η έμπρακτη τιμωρία των δολοφόνων του αμερικανού πρέσβη, την οποία τόσο είχε προβάλει στις προηγούμενες εκλογές, αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στην φαρέτρα του για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. Σε λίγες ημέρες, θα γνωρίζουμε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.