Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας περί εμβολίων και μικροτσίπ

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος είχε προβλέψει τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε μια πανδημία στις ΗΠΑ, έχει γίνει το αγαπημένο θέμα συζήτησης των συνωμοσιολόγων.

Έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πολλές ψευδές ειδήσεις που τον κατηγορούν για το ξέσπασμα τις πανδημίας, για το προσωπικό του όφελος, αλλά ακόμη και για εμβόλια που κατασκευάζει, τα οποία θα παρακολουθούν τον κόσμο.

Ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του απάντησε σε όλες αυτές τις θεωρίες, που “ξεσκεπάζουν” το πρόσωπο της χρονιάς όσον αφορά “τα υποχθόνια σχέδια για την συνέχεια της ανθρωπότητας”.

Σύμφωνα με το news247.gr, για τις θεωρίες που αναπτύχθηκαν ύστερα από τη δωρεά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον Covid-19, δήλωσε:

“Η παραπληροφόρηση είναι τόσο περίεργη. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάω δεν είναι αυτοί που περιπλέκονται σε αυτό, οπότε δεν έχω καμία άμεση σύνδεση με αυτό, για να το καταλάβω,” είπε.

“Κατά κάποιον τρόπο, είναι τόσο περίεργο, θέλετε να το δείτε ως κάτι χιουμοριστικό, αλλά υποθέτω ότι δεν είναι πραγματικά χιουμοριστικό. Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε κάτι σχετικό με μικροτσίπ παρακολούθησης και τέτοια.

Είναι σχεδόν δύσκολο να αρνηθείς αυτά τα πράγματα γιατί είναι τόσο ηλίθια, ή περίεργα, που ακόμη και αν απλά τα επαναλάβει κανείς, φαίνεται να σαν να τα θεωρεί αξιόπιστα, ” πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας είχαν μεγάλη επίδραση όσον αφορά την αποτροπή των ανθρώπων, από το ενδεχόμενο εμβολιασμού.

Φυσικά, αναγνώρισε ότι αν αυτές οι θεωρίες έχουν κάποια στιγμη αντίκτυπο και αποτρέψουν αρκετούς ανθρώπους από το εμβόλιο κατά του ιού, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Γκέιτς όμως δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.