«Ο κόμπος της Τουρκίας, *έσπασε και το χτένι και την χτένα»

ΕΣΕΙΣ «κύριοι», είστε όλοι συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί, στα απεχθή εγκλήματα, ασυδοσία και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της εγκληματικής Τουρκίας! Είστε συναυτουργοί, για ότι συνέβη, συμβαίνει και θα συμβεί

ΔΕΝ ΜΙΛΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ…ΔΕΝ ΞΕΡΩ….ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ…

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

*Έφτασε ο κόμπος στο χτένι: Δεν πάει άλλο, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, φράση που δηλώνει αγανάκτηση, τέλος ανοχής, όταν παρουσιάζεται έντονο ένα ζήτημα, που παρεμβάλλεται πλέον καθοριστικά και απειλητικό.

Η ανά τους αιώνες εγκληματίας πολέμων Τουρκία, κατέχει ξένα εδάφη, εισβάλλει στη Συρία, Κουρδιστάν, Λιβύη….Παραβιάζει εμπάργκο όπλων, αποστέλλει μισθοφόρους σε ξένα εδάφη, εισβάλλει σε ξένες θάλασσες, παραβιάζει ξένους ουρανούς, προσπαθεί να παραβιάσει ξένα σύνορα αποστέλλοντας ορδές ισλαμιστών….

Εξαφάνισε όλες τις μειονότητες της Μικρά Ασίας και ασύδοτη μέχρι σήμερα συστηματικά εκτοπίζει τα … «υπολείματα» που άφησε. Στόχο έχει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά, ένα ιερό μνημείο διεθνούς κληρονομιάς σε τζαμί και προσβάλλει όλους τους χριστιανούς σήμερα απαγγέλλοντας οι ιμάμηδες στίχους του Κορανιού …που οι περισσότεροι είναι αιματόβρεκτοι, εντός του ιερού αυτού χώρου….

Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, μόνο βαρβαρότητα και ασυδοσία…..και οι σύμμαχοι κοιτούν απαθείς….και λένε κενά λόγια….χωρίς πράξεις… που έπρεπε να συνετίσουν την Τουρκία αλλά και να την τιμωρήσουν…..

Όσον μένει ατιμώρητη η θρασύτητα της θα ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και συνεχών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου….. Και εσείς δόλιοι σύμμαχοι κάποια στιγμή θα «ανακαλύψετε» ότι ένα φίδι κρυβόταν στο χορτάρι, όταν ήδη θα σας έχει δαγκώσει…… και σημειώστε ότι ος σκορπιός στην ουρά έχει το δηλητήριο του……Latet anguis in herba. In cauda venenum.

Με την ανοχή των δόλιων συμμάχων μας, σαν κλέφτης άρπαγας, ιταμά η Τουρκία, διεκδικεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδάφη, αιθέρες, θάλασσες, που ΠΟΤΕ δεν της ανήκαν.

Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ….. «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΕΔΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ….ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΑΧΥΡΟΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ……ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ……ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ, ΕΙΧΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ναι, οι δόλιοι άσπονδοι σύμμαχοι μας είναι οι συναυτουργοί. Αυτοί είναι που μας προδίδουν, αυτοί ανέχονται την άπιστη εκδιδομένη δόλια παλλακίδα, που τους σαγηνεύει χορεύοντας τον χορό της κοιλιάς, και αυτοί λικνίζονται εις το ταψί, που τους έχει βάλει….Και «αυτός ο Ελληνικός λαός ο καλός και αγαπημένος, ο πιστός τους σύμμαχος, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα από δαύτους προδομένος» κρατά το ταψί….. ( Παράφραση από Δ. Σολωμό.)

Ήρθαν
ντυμένοι φίλοι
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας
και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
Ελύτης.


Τουρκοκύπρια αρτίστα, χορεύει τον χορό της κοιλιάς και σαγηνεύει του δόλιους φιλότουρκους Άγγλους «ειρηνευτές» στη Κύπρο….. Η φώτο τραβήχθηκε από ξένο δημοσιογράφο, κατά την διάρκεια των ταραχών, που προκάλεσαν οι εξτρεμιστές τούρκοι. Περιοχή Κοκκίνων. Γραμμή αντιπαράθεσης.
Σημειώνεται ότι οι κάννες των όπλων τους ήταν στραμμένες προς Ελληνική πλευρά, αντί προς πλευρά στασιαστών, που πρώτοι άρχισαν τις επιθέσεις και κατέσφαξαν άμαχους πολίτες……

Παρακολουθώντας κάποιος την εγκληματική *πορεία» της Τουρκίας ανά τους αιώνες και από γένεσης της διαπιστώνει ότι η χώρα αυτή, που είναι η μοναδική στον κόσμο που είναι περήφανη για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της, είναι μια κακούργα Λερναία Ύδρα, που οι σύμμαχοι όταν και στον Α ΠΠ και στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Β ΠΠ, περιστασιακά έκοψαν ένα από τα κεφάλια της, δεν θέλησαν οι δόλιοι πυρακτωμένη δάδα να βάλουν στον λαιμό της για να μην φυτρώσου άλλα…..

*Ποτέ δεν αναφέρομαι περί ιστορίας της Τουρκίας διότι …Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, δεν έχει πολιτισμό, δεν έχει φιλοσοφία, δεν έχει δημοκρατία…ειμή μόνο ποινικό μηρώο (Παράφραση Σαρρή)

Παραβλέποντας τα απεχθή εγκλήματα, από την πρώτη στιγμή της τρισκατάρατης καθόδου των βαρβάρων στη Μ. Ασία και εν συνεχεία στην Ευρώπη, από την πάλαι ποτέ βάρβαρη Οθωμανική αυτοκρατορία, διότι χιλιάδες τόμοι Βίβλου Εγκλημάτων θα πρέπει να καταγραφούν, θα αναφερθώ ενδεικτικά και εν ολίγοις σε γεγονότα, πράξεις και ημέρες όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και των δόλιων άσπονδων συμμάχων μας, που την ανέχονται μέχρι σήμερα…οι συναυτουργοί και συνένοχοι Α-Ω βαθμού…..
Ας αρχίσουμε από την «αρχή του τέλους» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία έπρεπε να σημάνει το οριστικό ΤΕΛΟΣ των Οθωμανών βαρβάρων….

Με την υπογραφή του Συμφώνου των Σεβρών τον Αύγουστο του 1920….στο Παρίσι….Αντίθετα στη θέση της παλαιάς Τουρκίας με την ύποπτη ανοχή των μεγάλων δυνάμεων …αναγεννήθηκε και πάλι ο παντουρκισμός ….και η θρασύτητα των Τούρκων να συνεχίσουν πιο έντονα τις γενοκτονίες και διωγμούς των χριστιανικών λαών και μειονοτήτων …. Η μελάνι από τις ύπουλες υπογραφές του συμφώνου, που δήθεν κατέλυε την αυτοκρατορία δεν είχε στεγνώσει ακόμη…Ο παντουρκισμός και πάλι άρχισε να εξαπλώνεται σαν γάγγραινα, σαν χολέρα, σαν κορωνοϊος……

Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος. ( Ενδεικτικά χωρίς λόγια.)

Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος.

Και για όσους τυχόν ισχυρισθούν ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν εθυμοτυπικές, καταθέτουμε το Σύμφωνο φιλίας και συμμαχίας Τουρκίας και ΝΑΖΙ. Β ΠΠ.

Μικρά Ασία…..

Η νικηφόρα ελληνική εκστρατεία, που προδώθηκε από τους δόλιους συμμάχους και μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή……

Κύπρος 1974.

Άλλη μια προδομένη εθνική καταστροφή ….

Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα δημοσιευθέντων μαρτυριών, για τις πράξεις και ημέρες και των «συμμάχων» μας και της Τουρκία κατά την Μικρασιατική εκστρατεία, στον διεθνή τότε τύπο, με πρόσθετα σχόλια…. Αυτονόητο συμπέρασμα για την αποτυχία, εξάγεται ότι κατά μεγάλο μέρος οφειλόταν στις προδοσίες των συμμάχων, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι και δικά μας λάθη και διχόνοιες τότε μετέτρεψαν μια νικηφόρα εκστρατεία σε εθνική καταστροφή.

*Είναι χαρακτηριστική η ανταπόκριση του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, που κάλυπτε τότε τα γεγονότα ως απεσταλμένος της «Torondo Sun» στον πόλεμο:

«Οι Έλληνες ήταν πρώτης τάξεως πολεμιστές και σίγουρα κάμποσα σκαλοπάτια παραπάνω από τον στρατό του Κεμάλ. Αυτή είναι η άποψη του Γουίταλ. Πιστεύει ότι οι τσολιάδες θα είχαν καταλάβει την Άγκυρα – και θα είχαν τελειώσει τον πόλεμο – αν δεν είχαν προδοθεί. Όταν ο Κωνσταντίνος ήρθε στην εξουσία, όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί που ήταν σε επιτελικές θέσεις υποβαθμίστηκαν αμέσως σε χαμηλότερα πόστα. Πολλοί απ’ αυτούς είχαν πάρει τα γαλόνια τους με ανδραγαθήματα στο πεδίο της μάχης. Ήταν έξοχοι πολεμιστές και σπουδαίοι ηγέτες. Αυτό δεν εμπόδισε το κόμμα του Κωνσταντίνου να τους διώξει και να τους αντικαταστήσει με αξιωματικούς που δεν είχαν ακούσει ποτέ τους να πέφτει ούτε μια ντουφεκιά. Αυτό είχε αποτέλεσμα να σπάσει το μέτωπο».

*Σταθερός ο αγγλοσαξονικός άξων, µε τις Ηνωµένες Πολιτείες να σαρώνονται από συλλαλητήρια υπέρ των χριστιανικών πληθυσµών της Μικράς Ασίας, Ελλήνων και Αρµενίων, και πύρινους λόγους όπως του γερουσιαστή William King, κεντρικού οµιλητή στο συλλαλητήριο της Φιλαδέλφειας, που µιλούσε για τα κατορθώµατα και τις νίκες «του γενναίου ελληνικού στρατού εναντίον του Κεµάλ, µαχόµενος όπως και οι προπάτορές του υπέρ της χριστιανοσύνης», και τον βρετανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τον Τούρκο «τον χειρότερο εγκληµατία ανάµεσα στους εχθρούς της χώρας του», δεν εστερείτο, πλην ειλικρινών υπέρ της Ελλάδος, και ιδιοτελών αισθηµάτων και εκτιµήσεων: Αν η Αγκυρα κέρδιζε στην κρίσιµη εκείνη ώρα το παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας µε τη βοήθεια της Ρωσίας, τότε, για την τελευταία, άνοιγε ο δρόµος καθόδου της στις θερµές θάλασσες της Μεσογείου µέσω των Στενών – πλήρως ασυµβίβαστη µε τα βρετανικά συµφέροντα στον χώρο της Μέσης Ανατολής!

*Από τον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας ο υποπρόξενος Φρυδάς ενηµέρωνε: «Τουρκικά ιστιοφόρα µεγάλης χωρητικότητος φορτώνουσιν σχετικώς µεγάλας ποσότητας σίτου και άλλων δηµητριακών, υπάρχει δε πιθανότης ότι υπό τα φορτία ταύτα κρύπτονται τα εκάστοτε αποστελλόµενα εις τον Κεµαλικόν στρατόν όπλα και πυροµαχικά» (ΑΠ 798, 17 Οκτωβρίου 1921).

*Από τη Σόφια ο πρεσβευτής Πανουργιάς ειδοποιούσε την Αθήνα για εκεί άφιξη απεσταλµένου του Κεµάλ, του Αχµέτ Νετζέτ, για να παραλάβει «πυροµαχικά φθάσαντα εξ Αυστρίας». Συµπλήρωνε δε: «Ταύτα, ως και δυναµίτις και χειροβοµβίδες, παρεδόθησαν εις Ποµάκους ελθόντας ενταύθα εκ Ροδόπης υπό πρόσχηµα αγοράς εµπορευµάτων. Αποκρυβέντα δε εντός δεµάτων υφασµάτων µετηνέχθησαν εις Κιρτζαλί και σύνορα. Τούρκος πράκτωρ λέγει ότι δράσις αποβλέπουσα κυρίως ανατινάξεις σηράγγων και γεφυρών άρχεται κατ’ αυτάς» (ΑΠ 7249, 4 Νοεµβρίου 1921). Σε «Εκτακτον ∆ελτίον Πληροφοριών» της Ανωτέρας Γενικής Στρατιωτικής ∆ιοικήσεως ο υποστράτηγος Βλαχόπουλος από τη Σµύρνη πληροφορούσε ότι, σύµφωνα µε µαρτυρία έλληνα οµογενούς, του σταθµάρχη του σιδηροδροµικού σταθµού της Αλεξανδρέττας, «εις τον Σταθµόν του φορτώνονται ήδη υπό των Γάλλων βαρέα πυροβόλα και τανκς προοριζόµενα διά τον Κεµάλ» (30 Σεπτεµβρίου 1921).

*Πέντε ηµέρες νωρίτερα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η ελληνική κυβέρνηση επληροφορείτο εµπιστευτικώς ότι «εν Ευξείνω Πόντω ταξιδεύουσι δύο υποβρύχια υπό Σοβιετικήν σηµαίαν τα οποία πρόκειται να πωληθώσιν ή ίσως επωλήθησαν ήδη εις τον Κεµάλ» (ΑΠ 430).

*Ο στρατηγός Παπούλας στις 6 Οκτωβρίου 1921 ενηµέρωνε από τη Σµύρνη ότι απεσταλµένοι του Κεµάλ « ανεχώρησαν δι’ Αδανα προς παραλαβήν Γαλλικών όπλων και τηλεβόλων» (ΕΠ 21519 / 7678).
Ο στρατηγός Παπούλας στις 6 Οκτωβρίου 1921 ενηµέρωνε από τη Σµύρνη ότι απεσταλµένοι του Κεµάλ « ανεχώρησαν δι’ Αδανα προς παραλαβήν Γαλλικών όπλων και τηλεβόλων» (ΕΠ 21519 / 7678).

*Στις 15 Οκτωβρίου 1921 η Υπάτη Αρµοστεία Σµύρνης κοινοποιούσε στην κυβέρνηση την πληροφορία ότι ο ειδικός απεσταλµένος των εθνικιστών στη Μόσχα, ο γιατρός Τεβερήκ Ρουσδή, επέστρεφε στην Αγκυρα µε ενισχύσεις ενός εκατοµµυρίου τουρκικών λιρών σε χρυσό, εν είδει δώρου στον Κεµάλ (ΑΠ 145). Το αυτό µαρτυρούσε και ο Παπούλας, σύµφωνα µε µαρτυρία του ταγµατάρχη Μελά από τη Βηρυτό: «Πληροφορούµαι ότι µέγα ποσόν χρυσού αποστέλλεται διά Ιταλικών πλοίων εκ Κωνσταντινουπόλεως µέσω Ατταλείας εις Κεµαλικούς» (ΑΠ 11411, 4 Οκτωβρίου 1921). Οι πρέσβεις Μεταξάς και ∆ιαµαντόπουλος, από Ρώµη και Βελιγράδι, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους πληροφορούσαν για ενισχύσεις που έφθαναν από το Τουρίνο µε ανταλλακτικά της Fiat και σφαίρες, και από τη Βιέννη µέσω Ιταλίας και Βουλγαρίας (η Ρουµανία είχε αρνηθεί τη χρήση του εδάφους της για τη διέλευσή τους) 40.000 όπλων και 30 εκατοµµυρίων φυσιγγίων (ΑΠ 1510 και ΑΠ 1184). Η βοήθεια της Ιταλίας όµως δεν περιοριζόταν σε αποστολή πολεµοφοδίων. Ο µεν Βλαχόπουλος από τη Σµύρνη ανέφερε ότι, πλην «της συνθέσεως, εξοπλισµού, διατροφής και ανεφοδιασµού των Τούρκων παρά των επισήµων Ιταλικών Αρχών, µη τηρούντων πλέον ουδέ τα προσχήµατα έναντι ηµών» (ΑΠ 1899/1016, 8 Σεπτεµβρίου 1921), τούρκοι πράκτορες µε ιταλικό ιµατισµό και ιταλικές ταυτότητες περιφέρονταν στη Σµύρνη συλλέγοντας πληροφορίες για τις θέσεις και τις δυνάµεις του ελληνικού στρατού. Επιπλέον, γνήσιοι Ρώσοι και Τάταροι από το Καζάν, καθώς και τεχνίτες, διετέθησαν υπό των Μπολσεβίκων στις υπηρεσίες του Κεµάλ (ΑΠ 102, Βότσης από Υπάτη Αρµοστεία Σµύρνης, 16 Σεπτεµβρίου 1921), ενώ 20 ρώσοι αξιωµατικοί και 600 ρώσοι µουσουλµάνοι ιππείς κατετάγησαν εθελοντικά στον κεµαλικό στρατό.

*Εράνους υπέρ του Κεμάλ διεξήγαγε η Αιγυπτιακή Βιβλιοθήκη (ΑΠ 264, Βότσης, 17 Νοεμβρίου 1921), ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλούσε η είδηση ότι αλάτι για τον στρατό του Κεμάλ έστελνε η αποικιοκρατική «κυπριακή κυβέρνηση»(!) Όταν μιλάμε για κυπριακή κυβέρνηση αυτονόητο είναι ότι η Κύπρος ήταν υπόδουλη στους Άγγλους τότε και η κυβέρνηση αποτελείτο ΜΟΝΟ από Άγγλους…..(1.000 τόνοι από την περιοχή της Λάρνακας, ΑΠ 315, πρόξενος Χατζηβασιλείου, 12 Οκτωβρίου 1921). Κ.ά.π………….

*Αφού λοιπόν οι δόλιοι σύμμαχοι απέκοψαν τις τηλεπικοινωνίες και σταμάτησαν κάθε στρατιωτική βοήθεια προς τον Ελληνικό στρατό ο οποίοςς βρισκόταν προ των πυλών της Άγκυρας, ταυτόχρονα και η χριστιανική Ρωσσία, αφού τους υποσχέθηκε εδαφικά ανταλλάγματα ο παμπέσης Αττατούρκ ( Που δεν είδαν ποτέ) τον προμήθευσαν με κάθε είδος βαρύτατου οπλισμού και ταυτόχρονα του πρόσφεραν μεγάλη οικονομική βοήθεια….. ΑΙΔΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ….

*Χαρακτηριστικό γεγονός: Στις 20 Ιουνίου 1920 ο συνταγματάρχης Τσάκαλος κυνηγούσε Τούρκους στη γραμμή Αζιζιέ – Αλάν Νταγ. Τότε εμφανίσθηκε ο Ιταλός διοικητής και τόνισε προκλητικά ότι τα μέρη εκείνα ανήκουν στην Ιταλία και να μην τολμήσει κανείς να επιτεθεί διότι θα υποστεί τις συνέπειες. Ο διοικητής του Α΄ Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Νίδερ ενημερώθηκε. Οργίστηκε και έδωσε διαταγή να συνεχιστούν οι ελληνικές επιχειρήσεις καταδίωξης του εχθρού. Οι Ιταλοί αντέδρασαν πάλι υπέρ των Τούρκων.

Κλείνοντας ευελπιστώ, ότι αυτές οι προδοσίες κατά του Ελληνισμού δεν θα επαναληφθούν σήμερα, διότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη πλέον να ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ την Τουρκία…

Και αναφέρω ένα σοφό ενδεικτικό απόσπασμα του φιλέλληνα Μεγάλου Νίτσε περί ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ο μεγάλος *Νίτσε ( Friedrich Nietzshe) το 1872, στο μεγαλειώδες του βιβλίο «Η γέννηση της τραγωδίας» στο κεφάλαιο 15, ( Μνημειώδες έργο του Τάδε έφη Ζαρατούστρας), αναφέρει για το Ελληνικό Έθνος…:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης του, ο δυτικοευρωπαϊκός «πολιτισμός», προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και να δημιουργούσαν φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του, με το ελληνικό μοντέλο συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό, ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του………»
«Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα.»

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος
(από τη «Γέννηση της Φιλοσοφίας»)

25 Μαρτίου 1825: Μάχη των Μύλων. Εκεί όπου 480 Έλληνες διέλυσαν 6.200 του Ιμπραήμ….

Μακρυγιάννης: “Ἐκεῖ ὀποὔφκιανα τίς θέσες εἰς τούς Μύλους, ἦρθε ὁ Ντερνύς νά μέ ἰδῆ. Μοῦ λέγει: “Τί κάνεις αὐτοῦ; Αὐτές οἱ θέσες εἶναι ἀδύνατες· τί πόλεμο θά κάνετε μέ τόν Μπραΐμη αὐτοῦ;”. Τοῦ λέγω: “Εἶναι ἀδύνατες οἱ θέσες καί ἐμεῖς, ὅμως εἶναι δυνατός ὁ Θεός ὁποῦ μᾶς προστατεύει· καί θά δείξωμεν τήν τύχη μας σ’ αὐτές τίς θέσες τίς ἀδύνατες· κι’ ἄν εἴμαστε ὀλίγοι εἰς τό πλῆθος τοῦ Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ ἕναν τρόπον, ὅτι ἡ τύχη μᾶς ἔχει τούς Ἕλληνες πάντοτε ὀλίγους. Ὅτι ἀρχή καί τέλος, παλαιόθεν καί ὥς τώρα, ὅλα τά θερία πολεμοῦν νά μᾶς φᾶνε καί δέν μποροῦνε· τρῶνε ἀπό μᾶς καί μένει καί μαγιά. Καί οἱ ὀλίγοι ἀποφασίζουν νά πεθάνουν· καί ὅταν κάνουν αὐτείνη τήν ἀπόφασιν, λίγες φορές χάνουν καί πολλές κερδαίνουν. Ἡ θέση ὁποῦ εἴμαστε σήμερα ἐδῶ εἶναι τοιούτη· καί θά ἰδοῦμεν τήν τύχη μας οἱ ἀδύνατοι μέ τούς δυνατούς”. –”Τρέ μπιέν”, λέγει κι’ ἀναχώρησε ὁ ναύαρχος”.

Και τέλος λάβετε υπ όψιν τα πιο κάτω ολίγα περί αθάνατων ΕΛΛΗΝΩΝ….

«Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις»
Του Γ. Ρίτσου.

Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, — εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,

Νά τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.
«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.»

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
http://www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com

ΙΔΕ GOOGLE:
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΙ ΕΥΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΜΙΚΡΗ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΓΝΩΜΙΚΟΛΟΓΙΚΟ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Κλπ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.