“Μέτωπο” Ρώμης – Μαδρίτης για ανοιχτά σύνορα

Η Ιταλία επιμένει στη γραμμή της να επιτραπεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ΕΕ. Αυτό επανέλαβε ο Ιταλόςυπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Μπαίνουμε στην θερινή περίοδο και πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στους επιχειρηματίες, στους εστιάτορες, στους ξενοδόχους μας. Πρέπει να επιτρέψουμε στους ξένους τουρίστες να έλθουν στην Ιταλία», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας. «Όχι σε μπλόκα και διακρίσεις», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Στο ίδιο πνεύμα, κινείται κοινή επιστολή του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του Ισπανού ομολόγου του, Πέδρο Σάντσεθ, με παραλήπτη την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Οι δύο ηγέτες ζητούν να συντονιστεί το άνοιγμα των συνόρων των χωρών μελών της Ένωσης για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες της. Παράλληλα υπογραμμίζουν την ανάγκη να μην υπάρξουν διακρίσεις σε βάρος συγκεκριμένων χωρών. Ιταλία και Ισπανία θέλουν να ξαναρχίσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι τουριστικές ροές.

Την Τρίτη στην Αθήνα ο ντι Μάιο

Και στις δυο αυτές χώρες ο τουρισμός συνεισφέρει πάνω από το 13% του ΑΕΠ. Η Ιταλία ξανάρχισε να ανοίγει τα αεροδρόμιά της σε πτήσεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μόλις στις 3 Ιουνίου. Αλλά ο στόχος της κυβέρνησης Κόντε είναι να ξαναρχίσει η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την ΕΕ από τις 15 Ιουνίου, διότι μέχρι τώρα τα μεγάλα εστιατόρια και τα πιο γνωστά ξενοδοχεία των ιταλικών πόλεων είναι κλειστά ή υπολειτουργούν. Την ερχόμενη Τρίτη, τέλος, ο Λουίτζι Ντι Μάιο θα συναντήσει στην Αθήνα τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού στη δημόσια τηλεόραση RAI με την Ελλάδα υπάρχει βούληση αποδοτικής συνεργασίας, και στον τομέα του τουρισμού.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.