Κορονοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια παγκοσμίως – Τα τελευταία στοιχεία

Πάνω από 7 εκατομμύρια είναι πλέον τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 400.000, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που έχει κάνει το πρακτορείο Reuters.

Περίπου το 30% των κρουσμάτων (2 εκατομμύρια) έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Λατινική Αμερική με το 15% των κρουσμάτων. Σε ό,τι αφορά στους νεκρούς, σχεδόν 110.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, όμως τα θύματα αυξάνονται τάχιστα και στη Λατινική Αμερική. Είναι ενδεικτικό πως ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 έφτασε μέσα σε μόλις πέντε μήνες τον ετήσιο αριθμό των θανάτων από ελονοσία, μια από τις πιο θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες.

Ο πρώτος θάνατος από την Covid-19 αναφέρθηκε στις 10 Ιανουαρίου στην Ουχάν της Κίνας. Στις αρχές Απριλίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.000 και χρειάστηκαν μόνο 23 ημέρες για να αυξηθούν από τους 300.000 στους 400.000. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, καθώς πολλές χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους ασθενείς και ορισμένες δεν συμπεριλαμβάνουν στον απολογισμό τους θανάτους εκτός των νοσοκομείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.