Τουρκική δημοσκόπηση: Ο Ερντογάν χάνει διαρκώς ψήφους

“Βυθίζει” το καράβι της πολιτικής δημοφιλίας του Ερντογάν και του κυρίαρχου κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Μάλιστα, με βάση την τελευταία έρευνα της τουρκικής εκλογικής εταιρείας KONDA, η στήριξη του τουρκικού λαού προς το πρόσωπο του Ερντογάν και του κόμματος του ήταν λιγότερο από 30% και αυτό ένα μήνα πριν έρθει στην επιφάνεια το πρώτο κρούσμα του covid-19.

Μεγάλο είναι και το ποσοστών των πολιτικά αναποφάσιστων. Στο 36% κυμαίνεται ο αριθμός των αναποφάσιστων ενώ για τον Bekir Ağırdır, «Μια συμμαχία στα δεξιά θα ωφελούσε το κυβερνών μπλοκ». Επιπρόσθετα, η KONDA αποκαλύπτει ότι το AKP βάζει συνεχείς τρικλοποδιές στα κόμματα DEVA και Future Party.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Θεμάτων Ασφάλειας ανέφερε ότι η παραμικρή μεταβολή υποστήριξης των ψηφοφόρων προς τη πλευρά είτε του DEVA είτε του Future Party θα κλονίσει σημαντική του πολιτικό status quo της Τουρκίας και ειδικότερα της πολιτικής κυριαρχίας του AKP. Ακόμη και αν το ποσοστό της μεταβολής αυτής είναι μόλις 1% η ζημία στην πρωτοκαθεδρία του Ερντογάν θα είναι ορατή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.