To 2023 η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

EuroAsia Interconnector: Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο EuroAsia Interconnector, ο επίσημος φορέας υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος ΕΚΕ-PCI 3.10 Ισραήλ Κύπρος Ελλάδα-Κρήτη, με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας για την πλήρη πολιτική τους στήριξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο επίσημος Φορέας Υλοποίησης έχει υποβάλει αίτημα στο μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα μέσω Κρήτης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο EuroAsia Interconnector εκφράζει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους δύο αρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, για τον πλήρη συντονισμό και την υποστήριξή τους στην ηλεκτρική διασύνδεση που τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, το τελευταίο ενεργειακά απομονωμένο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο EuroAsia Interconnector, αναφέρεται στην ανακοίνωση, παραμένει προσηλωμένος στην έγκαιρη υλοποίηση της υποθαλάσσιας διασύνδεσης 1208km που συνδέει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας μέσω της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο EuroAsia Interconnector, ως κορυφαίο ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος (ΕΚΕ), είναι επιλέξιμος για χρηματοδότηση από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) ύψους 8,7 δισ. Ευρώ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Philenews/ΚΥΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.