Ο Πρόεδρος της Κίνας ζητάει από τους στρατιωτικούς προετοιμασία για ένοπλη σύγκρουση…

Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping διεμήνυσε στον στρατό ότι πρέπει να προετοιμαστεί ταχύτερα για ένοπλη αντιπαράθεση και να βελτιώσει την ικανότητά του
να ανταποκριθούν στα στρατιωτικά καθήκοντα.
Στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, ο Xi είπε ότι. ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είχε καλή απόδοση στο να βοηθήσει στον περιορισμό της επιδημίας Covid-19, αλλά πρέπει να διερευνήσει νέους τρόπους εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι προετοιμασίες για ένοπλες συγκρούσεις, να διεξαχθεί με ευελιξία και ρεαλισμό η στρατιωτική εκπαίδευση, και να βελτιωθεί η ικανότητα του στρατού μας να εκτελεί στρατιωτικές αποστολές», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Σχόλια προέκυψαν καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Wu Qian δήλωσε ότι, η Κίνα αντιμετωπίζει αυξημένες απειλές για την ασφάλεια, ειδικά από το κυβερνών κόμμα της Ταϊβάν που στηρίζει την ανεξαρτησία της. “Οι αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) στην Ταϊπέι βασίζονται σε εξωτερικές δυνάμεις και πηγαίνουν πιο μακριά στο μονοπάτι του αυτονομισμού”, δήλωσε ο Wu στο περιθώριο της κοινοβουλευτικής συνάντησης.
«Η κατάσταση κατά του αυτονομισμού γίνεται πιο ζοφερή». Το Πεκίνο διεκδικεί κυριαρχία έναντι της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν και έχει απειλήσει να την αναλάβει με τη βία εάν είναι απαραίτητο.
Οι δύο πλευρές σταμάτησαν τον διάλογο από τη στιγμή που το DPP που κλίνει στην ανεξαρτησία, κέρδισε τις γενικές εκλογές του νησιού το 2016 – το έκανε ξανά το 2020 – και η στρατιωτική ένταση έχει αυξηθεί καθώς οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν σταθερά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.