Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΜΗΣ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

 

Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης για συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά τον προϋπολογισμό και την αποφυγή πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον της.

Οι αποδόσεις των ιταλικών yields υποχωρούν 9 με 16 μονάδες βάσης, μετά τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση να αποφευχθεί η διαδικασία πειθαρχικού ελλείμματος – μία διαδικασία που οδηγεί σε οικονομικές κυρώσεις- θα μπορούσε να ανακοινωθεί σήμερα από την Κομισιόν.

Η Κομισιόν είχε απορρίψει τον Οκτώβριο το δημοσιονομικό σχέδιο του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, υποστηρίζοντας πως παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. Η Ιταλία υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα αναθεωρημένο σχέδιο με χαμηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα, ανοίγοντας το δρόμο για διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Η αγορά καλωσορίζει τα νέα, αλλά το επίκεντρο τώρα αναμένεται να μετατοπιστεί στη χαμηλή οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 12 μονάδες βάσης, στο 2,81%.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται και τα ελληνικά ομόλογα. Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς σημειώνει καθοδική κίνηση κατά έξι μονάδες βάσης, σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, στο 4,33%. Του 7ετούς περνάει κάτω από το 4%, στο 3,99% ενώ του 5ετούς κυμαίνεται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,41%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο 0,24%, του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,27%, ενώ του γαλλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 0,70%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το επιτόκιο του 10ετούς Treasury με καθοδική κατεύθυνση, διαμορφώνεται στο 2,81%.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.