Ο Έντυ Ράμα θα καταστρέψει την Αλβανία;

Ο ελληνισμός έχει δώσει μέχρι σήμερα έναν μεγάλο αριθμό διάσημων ανθρώπων, οι οποίοι όχι μόνο αναζήτησαν νέες πατρίδες, αλλά σε αυτές διέπρεψαν σαν επιστήμονες, ανώτατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί εργαζόμενοι για την νέα τους πατρίδα.

Του Στέφανου Παπακώστα, μέλους του ΙΗΑ

Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο υπουργός Εξωτερικών του Τσάρου και πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

Έτσι, ανεξάρτητα από τις διεθνείς αντιπαλότητες και συμφέροντα, οι άνθρωποι αυτοί είτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, την Ρωσική Ομοσπονδία, την Μέση Ανατολή ή την Αφρική λειτούργησαν και λειτουργούν σαν γέφυρα συνεργασίας και δημοκρατικής συνύπαρξης των νέων τους πατρίδων με το Ελλαδικό και το Κυπριακό κράτος, όπου κατοικεί ένα σημαντικό μέρος του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.

Μια θλιβερή εξαίρεση αυτού το κανόνα και μάλιστα στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων όπως διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα του ελληνισμού είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντυ Ράμα.

Γιός του γλύπτη Χριστάκη Ράμα από το Δυρράχιο και της Ανέτα Κολέκα από το Βούνο της Χιμάρας, ο Ράμα έχει αναδειχθεί ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της αλβανικής πολιτικής σκηνής της γειτονικής χώρας.

Με δεδομένο τον ανεκμετάλλευτο πλούτο των υπό αλβανικό έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, ο Εντυ Ράμα θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη της εκτίναξης της Αλβανίας στον 21ο αιώνα, παρέχοντας κάθε ευημερία στα τρία εκατομμύρια περίπου κατοίκους του Αλβανικού κράτους.

Αντ’ αυτού επέλεξε, αφενός μεν τον δρόμο της νομιμοποίησης του παρανόμου χρήματος στο κράτος, με εμφανή στόχο να τον μετατρέψει στην Μέκκα μιας διεθνούς διακίνησης χρημάτων των οποίων η προέλευση είναι στον στόχο των διωκτικών αρχών όλων των ισχυρών χωρών του κόσμου, αφετέρου δε την οικονομική εξόντωση και εκδίωξη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες και ειδικότερα από την περιοχή της Χιμάρας, της οποίας οι φιλόπονοι κάτοικοι, εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικές φυσικές καλλονές της περιοχής την έχουν μετατρέψει με μια ισχυρή μηχανή παραγωγής χρήματος για την αλβανική οικονομία.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ακόλουθη ανακοίνωση του μοναδικού Ελληνορθόδοξου βουλευτή της περιφέρειας Κορυτσάς στο Αλβανικό Κοινοβούλιο:

«Στόχος της Αμνηστίας του Ράμα η αλλοίωση της αιώνιας πραγματικότητας στις περιοχές της ΕΕΜ!

Η απρόσμενη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την προετοιμασία του προσχεδίου νόμου για την αμνηστία δημοσιονομικού χαρακτήρα και την ψήφιση της από την πλήρως ελεγχόμενη βουλή μέσα στο Μάιο, αποτελεί ανησυχητικό και αμφισβητούμενο γεγονός από πολλές οπτικές. Ο κ Ράμα, όχι μόνο το προωθεί βιαστικά, δηλαδή εκτός του κυβερνητικού του προγράμματος, αλλά επιλέγει και μια προεκλογική στιγμή, για να εκμεταλλευτεί το όφελος που προκύπτει από την αμνηστία, καλύπτοντας το κενό του νόμιμου κράτους και της αποτυχίας της διακυβέρνησης του στην συγκέντρωση φόρων.

Είναι γνωστό πως κάθε αμνηστία δημοσιονομικού χαρακτήρα έχει ως βασικό στόχο την προσωρινή αύξηση των εσόδων στο κρατικό ταμείο.

Όσες «διακοσμήσεις» και να κάνει κατά την διαδικασία πρότασης και περιεχομένου αυτού του προσχέδιου νόμου, ο κ Ράμα δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως αυτή η αμνηστία θα νομιμοποιήσει παράσιτα και διόδους διαφθοράς, ποικίλες μορφές λαθρεμπορίου, εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων εύκολου πλουτισμού. Άρα, επί της ουσίας, τα αφεντικά των εγκληματικών ομάδων θα διοργανωθούν, θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα επεκτείνουν τα πλοκάμια τους για να καταλάβουν και να καθοδηγήσουν τις επενδύσεις στην οικονομία της χώρας, τώρα πια νόμιμα.

Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για το γεγονός αυτό. Μέσω του ΚΕΑΔ η ΕΕΜ έχει εκφράσει σταθερά και επανειλημμένως το κίνδυνο που προέρχεται από τις αυθαίρετες και ύπουλες νομικές πράξεις αυτής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά τις περιουσίες των μελών της στις παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχει η εύλογη υποψία πως αυτό το νομοπλαίσιο θα αποτελέσει το στήριγμα ώστε αυτό το βρώμικο χρήμα, έπειτα νόμιμα χρήματα, θα επενδυθούν στις περιοχές αυτές, σκοπεύοντας στην δημογραφική αλλοίωση, την καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων και τέλος την αφομοίωση μιας αιώνιας πραγματικότητας στις περιοχές αυτές.

Από την άλλη, η αμνηστία δημοσιονομικού χαρακτήρα καταπατά ανοιχτά τα δικαιώματα της ισότητας των πολιτών απέναντι στο νόμο, αποθαρρύνει τους τίμιους, τους συνεπείς απέναντι στον νόμο και ενθαρρύνει τους ανόμους, τους καταπατητές του νόμου. Ξεθωριάζει το κράτος δικαίου και αυξάνει περισσότερο το κόστος παρά το κέρδος.

Τέλος, η αμνηστία επί της ουσίας δεν είναι δαιμονική και έχει γίνει και σε πολλές άλλες χώρες και φυσικά εμείς δεν είμαστε αντίθετοι προς αυτήν όταν γίνεται σωστά. Για μας όμως είναι σημαντικό να είναι πετυχημένη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει:

– Να έχει την πραγματική προσφορά και σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.

– Να συνοδευτεί με μέτρα και έναν αυστηρό φορολογικό μηχανισμό ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.

– Να σέβεται και να εκτιμά τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων, ιδιαίτερα αυτά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

– Να υπάρξει διαφάνεια στις διαδικασίες, αν είναι αξιόπιστη και λογική».

(Από ιστοσελίδα “Πελασγός Κορυτσάς” – Pelasgos Koritsas Απριλίου 29, 2020)

Ο Γρηγόρης Καραμέλος, Βουλευτής Αλβανικής Βουλής, εκπρόσωπος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Κορυτσάς, επιτελώντας επάξια τον ρόλο ενός πολιτικού που όχι μόνο εκπροσωπεί τα συμφέροντα της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, αλλά σέβεται έμπρακτα και τα δικαιώματα του μέσου Αλβανού πολίτη που αναζητά μια έντιμη διαβίωση μέσω μιας αξιοπρεπούς εργασίας, θέτει επί τάπητος όχι μόνο τους κινδύνους της πολιτικής Ράμα για το αλβανικό κράτος, αλλά εκθέτει ανοικτά και την επιλογή του για την τελική εκδίωξη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού μέσω της χρήσης των κεφαλαίων αυτών.

Ο “άγνωστος” Έλληνας βουλευτής Γρηγόρης Καραμέλος, μεταλαμπαδεύει στην κοινωνία της Αλβανίας τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού, έχοντας καταγωγή από μια πόλη στην οποία το Αλβανικό κράτος αρνείται στους κατοίκους της το δικαίωμα να δηλώνουν Έλληνες, μια ταυτότητα την οποία υποστηρίζουν υπερήφανα από το 1468, έτος θανάτου του ηγέτη Γιώργη Καστριώτη, οπότε η περιοχή τους σκλαβώθηκε στους Οθωμανούς κατακτητές.

Ο όπου γης ελληνισμός και ιδιαίτερα η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά τις συνεχείς, ανορθόδοξες μεθοδεύσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντυ Ράμα και τον πολιτικό εναγκαλισμό του με την νέο-οθωμανική μεγαλομανία του εξωμότη Έλληνα από την Ποταμιά του Πόντου Ρ. Τ. Ερντογάν. Όλα αυτά, εκτροχιάζουν την πολιτική πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή οικογένεια, υποσκάπτοντας επικίνδυνα το ειρηνικό της μέλλον!

ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.