Εργαστήριο στη Γουχάν…κατέβασε φωτογραφίες από πειράματα με νυχτερίδες..;;

Σύμφωνα με τη Dailymail
Ένα εργαστήριο στην πόλη της Γουχάν της Κίνας έχει αφαιρέσει φωτογραφίες με επιστήμονες
από τον ιστότοπό του, οι οποίες φέρεται να δείχνουν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες έπαιρναν επιχρίσματα από νυχτερίδες που έφεραν κορονοϊούς πριν από την παγκόσμια εξάπλωση της νόσου COVID-19. 
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν αφαίρεσε τις φωτογραφίες (της περιόδου 2017-2018) εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων που ασκούνται στην Κίνα από τα Δυτικά Κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επεξεργάστηκε επίσης τις αναφορές από επισκέψεις διπλωμάτων των ΗΠΑ, οι οποίοι στη συνέχεια εξέφρασαν την ανησυχία για την εργασία του εργαστηρίου με τις νυχτερίδες, σύμφωνα με το Mail Online.
Μια αναφορά σχετικά με την επίσκεψη του Rick Switzer, ειδικού σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, έχει επίσης αφαιρεθεί από τον ιστότοπο του ινστιτούτου. 

Οι αναφορές είχαν σταλθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την επίσκεψη του Switzer που έγραφε: «Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με επιστήμονες στο εργαστήριο WIV, [οι διπλωμάτες] σημείωσαν ότι το νέο εργαστήριο έχει σοβαρή έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένων τεχνικών και οι ερευνητές έπρεπε να λειτουργήσουν με ασφάλεια σε αυτό το εργαστήριο υψηλής ιικής περιεκτικότητας.
» Τον περασμένο μήνα, το The Mail δημοσίευσε ανησυχητικές φωτογραφίες από το ινστιτούτο της Γουχάν… Αυτό συμβαίνει καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ είπε την Πέμπτη ότι έχει δει στοιχεία-πληροφορίες, που του έδωσαν «υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης» ότι η παγκόσμια κρίση προήλθε από το ινστιτούτο.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.