Κορονοϊός – Τι συμβαίνει με τον τουρκικό στόλο και είναι αγκυροβολημένος εν όρμω;

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τον τουρκικό στόλο και οι πληροφορίες φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου καλές για την υγεία των στελεχών του. Εδώ και δέκα ημέρες έχει παρατηρηθεί ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός των πλοίων βρίσκονται αγκυροβολημένα σε κόλπους και μάλιστα κανείς δεν επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται από τα πλοία. Οι πληροφορίες, που βγαίνουν με το σταγονόμετρο προς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο είναι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας να διέταξε να μείνουν δεμένα εκτός λιμανιών τα πλοία προκειμένου να προστατευτούν τα πληρώματα από ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού.

Το δεύτερο, που είναι και το πιο πιθανό, είναι να αντιμετωπίζουν μαζικώς πρόβλημα με κρούσματα κορονοϊού και να μην δένουν προκειμένου να μην γίνει γνωστό. Τα δεδομένα συγκλίνουν προς το ενδεχόμενο να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό σε πολλές μονάδες του τουρκικού Στόλου. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στην Τουρκία πήραν μέτρα με διαφορά τριών εβδομάδων σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και το ότι ακόμη και τώρα δεν έχει υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ αντί για αντισηπτικά χρησιμοποιούν κολόνιες με άρωμα λεμόνι!

Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που τηρούν σιγή ασυρμάτου – κατόπιν σουλτανικών υποδείξεων – για τα τεκταινόμενα στο πολεμικό τους ναυτικό, είναι ανύπαρκτα τα ρεπορτάζ ακόμη και οι αναφορές για τις δραστηριότητες των στελεχών τους. Χωρίς να έχει βγει ανακοίνωση για ακύρωση των ασκήσεων, παρόλα αυτά, τα πάντα έχουν νεκρώσει.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η τροφοδοσία είναι ανύπαρκτη, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι μονάδες του στόλου τους έχουν μπει σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), που από την πρώτη ημέρα έχει υιοθετήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα θωράκισης στην πανδημία αλλά και επιπλέον μέτρα προστασίας του προσωπικού και διατήρησης του αξιόμαχου, βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, αφού η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει αποδείξει ότι οι προθέσεις της κάθε άλλο παρά φιλικές είναι προς την χώρα μας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.