NY TIMES: Οι καμπύλες των κρουσμάτων κορονοϊού σε διάφορες χώρες – ΦΩΤΟ

Η τροχιά της πανδημίας του κορονοϊού ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από χώρα σε χώρα. Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κάθε μέρα φαίνεται να πέφτει σε ορισμένα έθνη, αυτό που είναι γνωστό ως εξομάλυνση της καμπύλης. Οι NY TIMES, παρουσιάζουν γραφήματα με την καμπύλη σε διαφορετικές χώρες. Στην Ιταλία για παράδειγμα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να πέφτει, λόγω και του αυστηρού Lockdown, όμως η θνητότητα συνεχίζει να ανεβαίνει και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η χώρα δεν έχει δει ακόμα το peak της. Η Κίνα, όπου άρχισε η πανδημία φαίνεται να μείωσε δραστικά τόσο τον αριθμό των νέων κρουσμάτων όσο και τους νέους θανάτους. Στις ΗΠΑ, από την άλλη ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πολλαπλασιάζεται γρήγορα, αλλά μερικά κράτη συνεχίζουν να αντιστέκονται σε πιο αυστηρά μέτρα.

Οι πίνακες της εφημερίδας δείχνουν τις νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού και τους νέους θανάτους κάθε ημέρα, με βάση την επίσημη καταμέτρηση. Βέβαια, επειδή κάθε χώρα μπορεί να έχει διαφορετικούς τρόπους καταγραφής, η σύγκριση μεταξύ διαφορετικών χωρών είναι δύσκολη. Κάποιες χώρες μπορεί να κάνουν λιγότερα τεστ, που σημαίνει ότι ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μπορεί να είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος. Παρά ταύτα, οι πίνακες αυτοί είναι ένα μέσο να μετρηθεί η συνολική πορεία του κορονοϊού σε κάθε χώρα και να δώσουν μια εικόνα ποιες χώρες έχουν περιορίσει πιο αποτελεσματικά τον ιό.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.