Γαλλική φρεγάτα παρεμπόδισε πλοίο με τουρκικά όπλα που κατευθυνόταν στη Λιβύη

Στο πλαίσιο ναυτικής επιχείρησης, γαλλική φρεγάτα ανάγκασε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο να αλλάξει πορεία, αφού το τελευταίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του, αυξάνοντας έτσι τις υποψίες του γαλλικού ναυτικού, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε σήμερα, σύμφωνα με το Al Marsad, ότι η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι το πλοίο αυτό μετέφερε συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

Η έκθεση επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα συνεχώς προμηθεύει εξοπλισμό και όπλα στους μαχητές της GNA που μάχονται με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).

Η έκθεση του RIA πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει συμμαχήσει με τις «συμμορίες της κυβέρνησης Sarraj» κόντρα στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), με ομάδες τρομοκρατών να μεταφέρονται από τη Συρία. Αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύξησε την ένταση στη χώρα παρεμβαίνοντας στην κρίση της Λιβύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Μαρτίου, το Al Marsad ανέφερε από πηγές του, ότι υπήρχε ένα πλοίο που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό την ίδια μέρα που απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη.

Ανέφερε επίσης ότι αναμένεται ενεργή ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που συμφωνήθηκε από τις διεθνής πλευρές στο Βερολίνο, καθώς και της ευρωπαϊκής απόφασης για την παρακολούθηση των πλοίων που μετακινούνται προς τη Λιβύη από την ανατολική Μεσόγειο.

Το πλοίο που παρεμποδίστηκε από το γαλλικό ναυτικό είναι το ίδιο πλοίο «ANA» που έφερε την αλβανική σημαία.

Το πλοίο αυτό επέζησε από το βομβαρδισμό του λιμανιού της Τρίπολης, ο οποίος σκότωσε τρεις Τούρκους αξιωματικούς, ενώ μετέφερε μια αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λιβύη από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Πηγές ανέφεραν στο Al Marsad ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου άλλαξε το όνομά του από «ANA» σε «Pray» και ήταν ήδη στο δρόμο προς στη δυτική Λιβύη υπό τη σημαία της Δημοκρατίας της Σιέρρα Λεόνε, πριν η γαλλική φρεγάτα το αναγκάσει να αλλάξει προορισμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.