ΡΩΣΙΑ: ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ να διαδηλώσουν -Πρόστιμα, κοινωνική εργασία ή φυλάκιση

Η κρατική Δούμα της Ρωσίας ενέκρινε νομοθεσία με την οποία θα τιμωρούνται όσοι παρακινούν ανηλίκους να μετέχουν σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις οι οποίες δεν έχουν την έγκριση των αρχών.

Ο νόμος αναμένεται να επικυρωθεί από την άνω βουλή και να υπογραφεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Προβλέπει την επιβολή προστίμων 400-650 ευρώ, υποχρεωτική κοινωνική εργασία διάρκειας 100 ωρών ή φυλάκιση 15 ημερών για όσους παροτρύνουν νέους ηλικίας κάτω των 18 ετών να μετάσχουν σε διαδηλώσεις.

Για δημόσια πρόσωπα ή οργανώσεις που κάνουν το ίδιο προβλέπονται πρόστιμα 650-1.300 ευρώ για τα δημόσια πρόσωπα και για τις οργανώσεις 3.300-6.600 ευρώ.

Η εκ νέου παραβίαση της νομοθεσίας θα τιμωρείται με αυξημένο πρόστιμο. Για τους πολίτες θα είναι 2.000-4.000 ευρώ, για τα δημόσια πρόσωπα 2.600-7.800 ευρώ και για τα νομικά πρόσωπα 6.500-13.000 ευρώ.

Στην ερμηνευτική εισήγηση των βουλευτών που κυβερνώντος κόμματος που κατέθεσαν τη νομοθεσία αναφέρεται ότι αυτή προστατεύει τη ζωή και την υγεία των ανηλίκων οι οποίοι μπορεί να εμπλακούν σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις, αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.