Πούτιν-Ερντογάν: Κακό το κλίμα στη συνάντηση – Οι πρώτες δηλώσεις

Στο “κόκκινο” βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, με τους προέδρους των δύο χωρών να συναντώνται αυτή την ώρα, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στη Συρία. Πάντως, η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν φαίνεται να πραγματοποιείται σε κακό κλίμα, ενώ σχολιάζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ιδιαίτερα νευρικός.

«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι τόσο επιβαρυμένη που απαιτεί να έχουμε προσωπικές και απευθείας συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στην Ιντλίμπ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που τις πολεμούν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.