Αντεπίθεση Τουρκίας και Αλ Κάιντα σε πόλη της Συρίας πριν την συνάντηση Πούτιν Ερντογαν

Μισθοφόροι και τζιχαντιστές σύμμαχοι της Άγκυρας προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη Saraqib ενόψει της αυριανής συνάντησης Ερντογάν – Πούτιν για το Idlib

Πόλεμος Τουρκία Συρία: Σήμερα, μονάδες του Συριακού Στρατού που υποστηρίχθηκαν από ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν μια επίθεση στην πόλη Afis βόρεια του Saraqib στην επαρχία Idlib. Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσκοπούν στην εκκαθάριση της πόλης από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών υπό την ηγεσία του τουρκικού στρατού προκειμένου να εξασφαλίσουν τον αυτοκινητόδρομο Μ5 από πιθανές επιθέσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με προ-συριακές πηγές, οι συγκρούσεις στην Afis βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Τουρκία τους αποκαλεί «μετριοπαθείς βομβιστές αυτοκτονίας» και τους υποστηρίζει με μέσα άρματα τύπου M60T που έχει μεταφέρει από τα σύνορα με την Ελλάδα, παραβιάζοντας την συμφωνία για αποκλιμάκωση στην περιοχή της βόρειας Συρίας (de-escalation zone)

Ταυτόχρονα, οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από τουρκικό πυροβολικό και η αεροπορική εγγύς υποστήριξη πραγματοποίησαν μια άλλη προσπάθεια να καταλάβουν την πόλη Σαράκιμπ, όπου έχει αναπτυχθεί η Ρωσική Στρατιωτική Αστυνομία. Οι φιλοκυβερνητικοί στρατιώτες του Ασαντ ισχυρίζονται ότι ο Hayat Tahrir al-Sham, το ισλαμικό κόμμα του Τουρκμενιστάν και άλλοι φίλοι του καθεστώτος Ερντογάν που συνδέονται με την Αλ Κάιντα αντιστάθηκαν με έντονες επιθέσεις του πυροβολικού και της αεροπορίας και η επίθεση απωθήθηκε. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί πρέπει να επιβεβαιωθούν. Η κατάσταση στο έδαφος παραμένει τεταμένη.

Στις 5 Μαρτίου, οι Τούρκοι και οι Ρώσοι ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν στη Μόσχα για να συζητήσουν την κατάσταση στο Idlib. Έτσι, η τουρκική ηγεσία θέλει σθεναρά να καταλάβει Saraqib πριν από τη συνάντηση. Τις τελευταίες 24 ώρες, 3 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.