Καβγάς Τσαβούσογλου – Μάας στο Twitter για το μεταναστευτικό – ΦΩΤΟ

Καβγάς ξέσπασε στο Twitter ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάϊκο Μάας και τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το σχόλιο που έκανε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σχετικά με το μεταναστευτικό προκάλεσε την αντίδραση του Τσαβούσογλου. Ο Χάικο Μάας έγραψε χαρακτηριστικά ότι “αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων» ενώ επεσήμανε ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Σε αυτό το σχόλιο αντέδρασε έντονα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σπεύδοντας να απαντήσει το εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων”. Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τους παράτυπους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. «Η ΕΕ κλείνει τα μάτια εδώ και χρόνια. Δεν είναι πια καιρός να αναλάβει τις ευθύνες της;», ρωτάει τον ομόλογό του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε άλλη ανάρτηση-απάντηση στον Μάας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ στρέφεται προκλητικά και εναντίον της Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου προτρέπει τον Μάας να απευθύνει τις συστάσεις του στους φίλους του τους Έλληνες, που «σκοτώνουν χωρίς δισταγμό πρόσφυγες στα σύνορά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.