Έκθεση Frontex για μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα: «Θα είναι ακόμη πιο μαζικές, δύσκολο να τις σταματήσουμε»

Την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα προβλέπει η έκθεση της υπηρεσίας προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων Frontex, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Με βάση όσα αναφέρονται σε αυτήν, η Frontex αναμένει «μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα» μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία, τις οποίες ήδη οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αναχαιτίσουν με κάθε τρόπο.

Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex, αναμένει ότι η κρίση στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Αναμένονται μαζικές μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα», αναφέρεται στην εσωτερική και εμπιστευτική:«Έκθεση για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Η έκθεση, που απευθύνεται στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζει: «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουμε τη μαζική ροή των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει. Επομένως τις επόμενες ημέρες η πίεση αναμένεται να αυξηθεί, ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές ενεργήσουν για την αποφυγή των συνοριακών διελεύσεων».

Σύμφωνα με την Frontex, ένας λόγος για την τελευταία εξέλιξη είναι επίσης τα κοινωνικά μέσα αποτελούν «οι ειδήσεις που διαδίδονται εκεί» αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής κίνησης από την Τουρκία στα σύνορα της ΕΕ. Η κυβέρνηση της Αθήνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι προκειμένου να πείσει τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα και επομένως στην ΕΕ διαδίδει ανακριβείς πληροφορίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.