Κωνσταντίνος Φίλης μεταναστευτικό: «Η TurkishAirlines μεταφέρει φθηνά μετανάστες χωρίς βίζα από την Αφρική» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σοβαρή αποκάλυψη για τον ρόλο της Turkish Airlines έκανε διεθνολογός ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης  διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων τον πρωί στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ του ΑΝΤ1, η οποία σήμερα ήταν χωρίς τον οικοδεσπότη της, τον Γιώργο Παπαδάκη, λόγω ασθένειας του παρουσιαστή

Οπώς μάθαμε από τα χείλη του έγκυρου διεθνολόγου η Turkish Airlines (Türk Hava Yolları – THY) πετά σε 122 χώρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία κάτι που την κατατάσσει στον μεγαλύτερο μεταφορέα στον κόσμο ανά αριθμό προορισμών.  Η εταιρία επωφελούμενη την άρση του καθεστώτος βίζας, από τον Ταγιπ Ερντογάν το 2012 για τις χώρες του μεγάλου Μαγκρέμπ (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Μαυριτανία και της Λιβύη) δημιούργησε έναν διάδρομο που με φθηνά εισιτήρια, από 50 εώς 100 δολάρια, ακόμη και τον Κονγκό, και την Νηγιριά, πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και μετά από εκεί με δουλεμπόρους προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Οι σχέσεις με την Οικογένεια Ερντογάν και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Η Turkish Technic είναι το κέντρο συντήρησης, επισκευής και επισκευής της THY. Η Τουρκική αυτή εταιρεία επισκευάζει αεροσκάφη και εξαρτήματα και για τον τουρκικό στρατό.

Mehmet İlker Ayci: Ο Aycı είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Turkish Airlines. Πήρε την θέση του Προέδρου το 2015, αφού το κόμμα του AKP καθάρισε τους βασικούς ανθρώπους στην εταιρεία και έβαλαν τους φίλους της οικογένειας Ερντογάν σε κορυφαίες θέσεις. Πέρυσι, ο πρόεδρος Erdoğan έδωσε ομιλία και ήταν μάρτυρας στο γάμο του Ayci.

Ο Aycı υπηρέτησε ως σύμβουλος του Erdoğan το 1994, όταν ο πρόεδρος ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Το 2011, ο Ayci σε απευθείας σχέση με τον Erdoğan όταν έγινε επικεφαλής του κυβερνητικού οργανισμού ISPAT. Ο οργανισμός προωθεί επενδύσεις στην Τουρκία σε βιομηχανίες όπως η κατασκευή όπλων, ο τουρισμός και η εξόρυξη.

Ο İsmail Cenk Dilberoğlu είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Turkish Airlines. Ο Bilal Erdoğan, ο γιος του Tayyip, δήλωσε σε μια ομιλία του ότι «το Ismail Cenk Dilberoğlu είναι το δεύτερο πρόσωπο που γνωρίζω περισσότερο μετά τη γυναίκα μου».

Ο Dilberoğlu πήγε στο γυμνάσιο με τον Bilal Erdoğan. Τοποθετήθηκε στο Συμβούλιο THY το 2015, με κομματική παρέμβαση. Το 2009 εξελέγη ως σύμβουλος του ΑΚΡ για το Ataşehir στις τοπικές εκλογές. Ο Dilberoğlu είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ίδρυμα Ensar, ένα ισλαμικό εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα με στενούς δεσμούς με το ΑΚΡ. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, πολλά από τα σχολεία που συνδέονται με τη Fethullah Gulen παραδόθηκαν στο Ίδρυμα Ensar , καθώς και στο Ίδρυμα Υπηρεσιών Νεολαίας και Εκπαίδευσης της Τουρκίας (TÜRGEV). Το 2016, ένας δάσκαλος του Ιδρύματος Ensar καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση εφηβικών κοριτσιών .

Ο Dilberoğlu ήταν πρόεδρος των κλάδων νεολαίας του ΑΚΡ το 2001. Ήταν επαρχιακός σύμβουλος του AKP στο Uskudar το 2004 και στο Ataşehir το 2009. Το 2018 φημολογήθηκε ότι υπέβαλε αίτηση υποψηφιότητας για κοινοβουλευτικό κόμμα AKP.

Ο Arzu Akalın , ο οποίος είναι ένας από τους δικηγόρους του προέδρου Erdoğan , είναι εκ των διευθυντών της THY.

Διασυνδέσεις μεταξύ της Turkish Airlines και της βιομηχανίας όπλων

Ο πρώην CEO της Turkish Airlines, Temel Kotil, έφυγε από την εταιρεία το 2016 για να γίνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μεγάλης εταιρείας όπλων Turkish Aerospace Industries.

Το Turkish Technic είναι το κέντρο συντήρησης των Turkish Airlines. Το έργο του περιλαμβάνει την επισκευή αεροσκαφών και εξαρτημάτων για τον τουρκικό στρατό.

Το 2016 η Τουρκική Τεχνική υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για την « παροχή υπηρεσιών υλικοτεχνικής υποστήριξης, προγραμματισμένης συντήρησης και επισκευών για έξι αεροσκάφη ελέγχου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Το 2015 η Τουρκική Τεχνική υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία όπλων Airbus «για την ανάπτυξη της ικανότητάς της να παρέχει μακροπρόθεσμες υπηρεσίες συντήρησης αρχικά για τον στόλο Α400Μ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Turkish Technic υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση με τη βρετανική εταιρεία όπλων / αεροδιαστημικής Meggitt για να παράσχει στην τουρκική εταιρεία ανταλλακτικά και ανταλλακτικά συντήρησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.