Αποκλεισμένοι 50.000 στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού – “Από σήμερα περιμένουμε πανικό”

Την κατάσταση που επικρατεί στο Μιλάνο μετά τα κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, η οποία μετράει ήδη τρεις νεκρούς περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Έλληνας πρόξενος στην πόλη, Νίκος Σάκκαρης.

«Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: “κίτρινο” το Μιλάνο και “κόκκινη” μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέροι με αστυνομικούς δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από τα χωριά αυτά» είπε ο κ. Σάκκαρης στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο.

Όσον αφορά την καθημερινότητα στο Μιλάνο ο Έλληνας πρόξενος είπε ότι «τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Δεν κυκλοφορεί το μετρό, δεν λειτουργούν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βένετο».

Ερωτηθείς για τυχόν σκηνές πανικού από κατοίκους της πόλης ο κ. Σάκκαρης απάντησε ότι «εχθές (σ.σ Κυριακή) έτρεξε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Πανικός όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα, σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός».

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.