ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εισάγει το Πακιστάν παράνομα πυρηνικά όπλα από την Κίνα για λογαριασμό της Τουρκίας; Η εμπλοκή της COSCO και ο ρόλος των Αμερικανών

Περίεργη υπόθεση παράνομου εμπορίου πυρηνικών όπλων από την Κίνα στο Πακιστάν

Συναγερμός σήμανε πριν λίγες μέρες όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας, μετά από πληροφορία από τους Αμερικανούς, εντόπισαν κινεζικό φορτηγό στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ινδίας να προσπαθεί να περάσει παράνομα στο Πακιστάν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών πυραύλων.

Ποιος πραγματικά ήταν όμως ο τελικός προορισμός των πυρηνικών όπλων;

Το φορτηγό πλοίο Da Cui Yun ιδιοκτησίας της COSCO Shipping, ξεκίνησε από το λιμάνι Deendayal στη δυτική Ινδία, όπου είχε φτάσει από το Jiangyin της Κίνας, με προορισμό το λιμάνι Qasim στο Καράτσι. Εκεί συμπτωματικά βρίσκεται η έδρα της Επιτροπής Ερευνών Διαστήματος και Άνω Ατμόσφαιρας (SUPARCO) που είναι υπεύθυνη για το Πακιστανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Το πλοίο, το οποίο προσπάθησε να περάσει αθόρυβα τους ελέγχους, κλήθηκαν εσπευσμένα να εξετάσουν ομάδες πυρηνικών επιστημόνων του Οργανισμού Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας (DRDO).

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται πλοίο με προορισμό το Πακιστάν να προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Kargil, το βορειοκορεατικό πλοίο Ku Wol San κατασχέθηκε στο λιμάνι του Kangla καθώς βρέθηκε να μεταφέρει εξαρτήματα πυραύλων, μεταλλικά περιβλήματα και εγχειρίδια πυραύλων Scud στο Πακιστάν.

Οι δύο υποθέσεις φέρουν ομοιότητες, καθώς και στις δύο περιπτώσεις το φορτίο δηλώθηκε ως εξοπλισμός καθαρισμού του νερού, για να ξεφύγουν τους ελέγχους.

Την ιστορία μετέδωσε η GreatGameIndia, φέρνοντας στο προσκήνιο την περίφημη συμφωνία Τουρκίας-Πακιστάν για εξοπλιστικά πυρηνικά προγράμματα.

Την πληροφορία έδωσαν στους Ινδούς οι Αμερικανοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν το πλοίο από τη στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι από το κινεζικό λιμάνι του Jiangyin.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνουν την Κίνα να κάνει λαθρεμπόριο όπλων σε ξένα κράτη, χρησιμοποιώντας την ομπρέλα της COSCO Shipping. Η εταιρία άλλωστε βρίσκεται από πέρυσι στη μαύρη λίστα των Αμερικανών όταν πιάστηκε να κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου, σπάζοντας το ιρανικό εμπάργκο. Της επιβλήθηκαν κυρώσεις 11 μόλις ημέρες μετά τις επιθέσεις στην καρδιά της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία, ενέργεια για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Ιράν.

Η εταιρία είχε βεβαρημένο παρελθόν. Το 1996 πλοίο της δεσμεύτηκε για λαθρεμπόριο όπλων καλάζνικοφ με προορισμό τις συμμορίες του Σαν Φρανσίσκο, ενώ το 1998 και το 2001, πλοία της εντοπίστηκαν να μεταφέρουν παράνομα αντιαεροπορικό εξοπλισμό και όπλα στο Πακιστάν και την Κούβα αντίστοιχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.